Zombie in a Penguin Suit, recomandat de Cristi Mărculescu

Intens
zerorececaldutfierbintehot short
Loading ... Loading ...

marculescuHot Short adună recomandări de filme scurte de la oameni pe care-i apreciem.

Cristi Mărculescu este critic de film, selecționer și programmer pentru TIFF & Dracula IFFF.  Scrie mult și bine despre filme pe blogul personal: Marculescu.ro. 

Zombie in a Penguin Suit (r. Chris Russell, 2011)
#horror, #dramă, #te bagă sub pat de frică

De la animații la XXX și de la scurtmetraje la seriale s-au tot făcut absolut toate genurile de filme cu zombie. Am văzut zombie biblici și zombie sexuali, zombie în alb-negru și zombie clowni. Zombie in a Penguin Suit este minunat pentru că este greu definibil (ceva comedie neagră malaxată cu foarte multă elegie și pentru zombie-ul ăla și pentru lumea care-a colapsat) și pentru că funcționează și din poveste și din emoție. Da, folosește un gimmik (costumul de pinguin) dar nu se rezumă fix la asta. Mă gâdilă foarte bine pe zombiephilia personală faptul că filmul ăsta reia iconografia unui întreg gen cinematografic și  admit că este fix genul de film cu zombie pe care-l poate vedea oricine și de care, ca spectator îți aduci aminte la ceva timp după vizionare. 

Mai multe filme scurte şi bune pe shortsup.ro/scurtmetraje

Scurtmetrajul saptamanii, Bogdan Serban

Scurtmetrajul saptamanii, Bogdan Serban

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici. Bogdan Serban este realizator Guerrilla LogOut si GuerriLive,…