“Zeul iubirii” vine la Noaptea Lungă

Castigatorul Oscarului vine pe 18 iunie la Bucuresti

Sambata viitoare, pe 18 iunie, la MNAC, in cadrul editiei a treia a evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte organizat de ShortsUP, va fi proiectat castigatorul la Oscar 2011 pentru scurtmetraj.

E vorba de Zeul iubirii, o poveste de dragoste contemporana, plina de ironie si umor, filmata alb-negru, “ca in fotografiile de jazz ale anilor ’50” (regizorul Luke Matheny). Cu influente evidente de la Woody Allen si Wes Anderson, filmul spune povestea unui campion la darts, indragostit pana peste urechi. Personajul intelege ca toate rugaciunile i s-au indeplinit atunci cand primeste o cutie cu care poate face pe oricine sa se indragosteasca de el.

Regizorul Luke Matheny, care este totodata si actorul principal al filmului, marturisea ca povestea e inspirata de propriile sale experiente de iubire din adolescenta, care au fost de fapt niste “exercitii de deziluzie”.

O alta productie remarcabila din programul evenimentului este Pescuit de noapte (Coreea de Sud, 2011, r. Chan-kyong Park, Chan-wook Park). In adancul padurii, prin ceata, un barbat se indreapta spre rau. Incepe sa pescuiasca, iar la un moment dat undita i se agata de o fata misterioasa imbracata in alb. De ce il striga „tata”? Filmat in intregime cu un iPhone 4, scurtmetrajul a obtinut Golden Bear la Festivalul de la Berlin anul acesta.

Descarca fotografii din cele două filme la rezoluție înaltă.

La Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se vor proiecta cele mai valoroase scurtmetraje ale anului, majoritatea in premiera in Romania. Evenimentul, organizat atat in aer liber cat si indoor, va fi “condimentat” cu un concert live de funk-jazz al trupei Cuantune, cu expozitii de fotografie si cu o serie de proiectii spectaculoase pe fatada MNAC de la Palatul Parlamentului. Detalii despre intreg programul.

Biletele pot fi cumparate in avans de pe www.eventim.ro la pretul de 30 RON sau la intrare, sambata seara, la pretul de 35 RON si ofera acces la intreg programul: filme, concert, mapping pe cladire si expozitii. Accesul se face de la ora 19.30.

Mai multe scurtmetraje

Stare