Weekendul Comediei Scurte la Cinema Scala

Weekendul Comediei Scurte a avut loc pe 26 si 27 ianuarie la Cinema Scala. ShortsUP revine cu o noua proiectie tematica spre primavara, in luna aprilie. Pana atunci, va mentinem treaz interesul pentru filme scurte si bune in sectiunea noastra de recomandari online: www.shortsup.ro/scurtmetraje.

Doua seri de terapie prin umor pentru combaterea apatiei de inceput de an

Hilar, absurd, haz de necaz sau ironie ascutita. In ultimul weekend de ianuarie, ShortsUP sarbatoreste umorul de esenta tare prin doua seri consecutive dedicate comediilor scurte si bune. Dozele mici si energizante de comedie promit sa va scoata din amortela tipica finalului de ianuarie si sa va administreze cea mai sigura terapie: prin ras.

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 26 si 27 ianuarie la Cinema Scala si cuprinde o selectie de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colturile lumii si premiate la Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival, L.A. ShortFest. 

Timp de doua seri, un cinematograf-simbol al Bucurestiului va fi invadat de atmosfera animata de umor vechi si nou. Comedia clasica va prinde viata si in afara ecranului de la Scala, inainte si in pauza dintre filme provocandu-i pe devoratorii de umor cu gaguri live si personaje cult din istoria comicului.

Prima seara a weekendului de comedii scurte demareaza cu Dik (r. Christopher Stollery, Australia, 2011), scurtmetraj cu umor acid care a castigat premiul publicului la Palm Springs ShortFest, premiul pentru cea mai buna comedie la Rhode Island International Film Festival si doua premii la Aspen ShortFest, unul din cele mai mari festivaluri de film scurt din America. Dik spune povestea unui tata ingrijorat de descoperirea unui detaliu stanjenitor din viata baietelului sau de 8 ani. Cand iei lucrurile prea in serios, trebuie sa stii unde sa te opresti, mai ales daca la mijloc e o casnicie aproape perfecta.

Happy end si nu prea (r. Josh Lawson, Australia, 2010) darama mitul iubirii vesnice in care el si ea traiesc fericiti pana la adanci batraneti, pe fundalul muzicii de vioara. Ce se intampla dupa ce s-a incheiat genericul filmului? Cine acopera costul zborului pierdut in numele dragostei,  cine plateste taxiul pana acasa si mai ales… cine cedeaza la prima cearta?

Portia de bizar si tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson si scurtmetrajul In Garaj (Islanda, 2011). Oli si Keli sunt doi frati cu pasiuni ciudate si o spalatorie auto improvizata intr-un garaj. In ziua in care masina de colectie a unui client razboinic e distrusa intr-un accident pueril, viata lor devine o cursa contratimp cu urmari neasteptate.

Programul e completat de doua productii romanesti difuzate in premiera nationala la ShortsUP: Waste (2012, r. Anton Groves, Damian Groves) si Regresie (2011, r. Robert E. Popa). Realizate de tineri regizori romani, cele doua scurtmetraje spun povesti hilare din viata unor personaje care refuza cu incapatanare tiparele sociale cunoscute, pentru a-si crea o altfel de lume: copilaroasa, amuzanta sau populata de secrete malefice. Mai multe despre filmele romanesti din program.

Intregul program al filmelor e disponibil AICI.

Scurtmetrajele vor fi proiectate sambata, 26 ianuarie, respectiv duminica 27 ianuarie de la ora 20:00. Biletele pot fi cumparate in avans prin MyTicket sau Eventim, incepand de vineri, 11 ianuarie, la pretul de 20 de lei pentru o seara sau 35 de lei pentru ambele seri. La cumpararea in avans, spectatorii primesc bilete cu loc si pot evita asteptarea la intrare.

UPDATE: Biletele mai pot fi cumparate in avans sunt pana vineri, 25 ianuarie, ora 12:00  (MyTicket) si ora 16:00 (Eventim).

Biletele pot fi achizitionate si la Scala, inainte de filme, la pretul de 20 de lei pe seara. 

–-

Detalii despre bilete:

MyTicket – pot fi achizitionte online sau direct din magazinele Diverta, magazinul Muzica, Sala PalatuluI si Libraria Mihai Eminescu.
Abonamente pentru 26 și 27 ianuarie
Bilete pentru sămbătă, 26 ianuarie
Bilete pentru duminică, 27 ianuarie

Eventimonline sau de la librariile Carturesti, magazinele Domo, Germanos, magazinul Muzica, Orange Shop, Sala Palatului, magazinele Vodafone, Unirea Shopping Center (Aripa Calarasi), Humanitas, Carrefour Feeria. La cumpararea online, spectatorii pot alege locurile preferate din sala.

Facebook event AICI.
ShortsUP vorbeste despre filme scurte si pe Facebook si Twitter.

Mai multe scurtmetraje

Stare