Weekendul Comediei Scurte la a 2-a editie

 Comedii scurte cu eroi narcisisti, pe 1 si 2 februarie la Cinema Patria

Pe 1 si 2 februarie, ShortsUP revine cu a doua editie Weekendul Comediei Scurte, care reuneste patru ore de scurtmetraje premiate la marile competitii internationale de film sub acelasi numitor comun: rasul. Selectia de filme scurte exploreaza conceptul narcisismului contemporan care-si gaseste reprezentarea ideala in ”selfie” – cuvantul anului 2013 conform dictionarelor Oxford.

Afis Weekendul Comediei Scurte ShortsUPIn 2 seri consecutive, ego-ul si umorul spectatorilor ShortsUP va fi provocat de povesti cinematografice scurte in care predomina autoironia. Pierduti intr-o lume dominata de obsesia sinelui, eroii scurtmetrajelor de la Weekendul Comediei Scurte se confrunta cu dedublari de personalitate, euri contradictorii si porniri narcisiste.

Cum sa faci totul de unul singur (r. Selma Vilhunen, Finlanda, 2012) e o comedie finlandeza despre o mama care afla ca singurul ajutor de nadejde in momentele grele e propria persoana. Un scurtmetraj cinic, dar plin de emotie, premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival si Helsinki Short Film Festival.

Umorul amar vine de la animatia Din dragoste pentru divinitate (r. Joe Tucker, Marea Britanie, 2007), distinsa cu premiul cel mare la Chicago International Film Festival si premiul pentru film studentesc la Palm Springs International ShortFest. Graham, un tanar cu o viata absolut plictisitoare, e macinat de o lupta egocentrista: respecta credinta si totusi nu se poate abtine de la comportari ”neortodoxe”. Compromisul ales are incarcaturi de-a dreptul hilare.

Din programul Weekendul Comediei Scurte face parte si scurtmetrajul american Banane (r. Aaron Rosenbloom, SUA, 2013)  preferatul publicului la ultima editie L.A. Shortsfest, animatie minimalista in care o banana isi pune intrebari existentiale si ajunge la concluzii „suculente” ce starnesc rasul.

PROGRAMUL INTEGRAL al evenimentului.

Mai multe despre premierele din program. 

Weekendul Comediei Scurte va fi gazduit de Cinematograful Patria din Bucuresti sambata (1 februarie) si duminica (2 februarie) incepand de la ora 20:00. In afara salii de proiectie, spectatorii ShortsUP isi vor putea descatusa in voie intuitiile narcisiste prin sesiuni foto selfie si instalatii artistice marca Imbold Galeria care tolereaza toate manifestarile amorului de sine. 

Cum sa faci totul de unul singurBiletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achizitionate in avans prin MyTicket si Eventim la pretul de 25  de lei pe seara sau 40 de lei pentru ambele seri (sub forma de abonament). In seara evenimentului, direct la cinema, pretul biletelor este de 35 de lei pe seara.

Fiecare anotimp inseamna un nou eveniment ShortsUP, asa ca Weekendul Comediei Scurte propune o infuzie serioasa de ras pentru a combate apatia tipica finalului de iarna. 

Facebook Event. 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Sapte Seri, Cinemagia, Romania Libera, Academia Catavencu, Urban.ro, 121.ro, Sub25, IQAds, Decat O Revista, Revista de Povestiri, Ziarul Metropolis, Postmodern, Phoenix Media, AdEvolution.

Mai multe scurtmetraje

Stare