Warm-up pentru maraton: 5 scurtmetraje la Deschis Gastrobar

Pe 2 iulie, în Pavilionul Central Romexpo are loc cea de-a 8-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul cinematografic la care voi vedeți cele mai premiate filme scurte recente pe parcursul unei nopți întregi, într-o atmosferă care include, pe lângă proiecții, un LIVE performance inedit și o instalație video.

Nu-i o misiune ușoară să te uiți la filme o noapte întregă, dar e cel mai frumos sentiment să prinzi răsăritul între povești și emoții de toate felurile. Pentru a începe antrenamentul de maraton, vă invităm mâine seară, pe 16 iunie, de la 20.00 pm, pe terasa-acoperiș Gastrobar din București, să vedeți cinci dintre scurtmetrajele care au primit cea mai mare cantitate de aplauze la ultimele 3 ediții de Noaptea Lungă a Filmelor Scurte. Un scurt antrenament care ne va pregăti pentru marele maraton de pe 2 iulie 🙂 În plus, mâine la Gastrobar găsiți la vânzare bilete pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte în regim Early Bird (30 de lei).

Programul de warm-up

stripe

Cai Putere (r. Daniel Sandu, Romania, 2014) 27’ În fiecare toamnă, Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul ăsta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile… Premiul pentru scurtmetraj la Cottbus Film Festival.

Între pământ și cosmos (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014) 24′ Mamă și soție devotată, Sarah se trezește într-o zi cu capul în nori. La propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape. Cel mai bun scurtmetraj britanic la premiile Bafta și cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest.

Ela, Panda si Madam (r. Andrei Rautu, Romania, 2013) 28′ O comedie de râsu’ plânsu’ în care o tânăra corporatistă trebuie să-și ducă bunica la mare și să se întoarcă la timp în Bucuresti pentru a nu-și pierde jobul.

Înainte de stingere (r. Shawn Christensen, SUA, 2012) 19’ Câstigătorul Oscarului din 2013 e o poveste emoționantă care extrage tot ce-i mai bun din farmecul filmelor newyorkeze. Richi își întalnește pentru prima dată nepoată în vârsta de 9 ani și descoperă că un eveniment întamplător îți poate schimba viața.

Sa mori de dragoste ranita (r. Iulia Rugina, Romania, 2014) 22′ În seara asta Andrei si Maria vor auzi pentru ultima oara cantecul Angelei Similea. Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea scurtmetraj, TIFF 2014.

Detalii

Intrarea la evenimentul Warm-UP ShortsUP de la Gastrobar este liberă, în limita locurilor diponibile și pe baza rezervărilor. Mai multe detalii AICI.

Biletele la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi cumpărate prin Eventbook: online sau din Librăria Engleză “Anthony Frost” (Calea Victoriei nr. 45) sau Librăria Franceză “Kyralina” (George Enescu nr. 8) și Librăria Hecate (str. Olari, nr. 8
Eventim: online sau din rețeaua de magazine partenere: Germanos, magazinele Carrefour, librăriile Cărturești, benzinăriile OMV, magazinele Vodafone, MyTicket: Online sau în rețeaua DIVERTA.

rooftop

Mai multe scurtmetraje

Stare