Un scurtmetraj iubit de Luiza Vasiliu

Intens
zerorececaldutfierbintehot short
Loading ... Loading ...

*Hot Short aduna recomandari de filme scurte de la oameni pe care-i apreciem. Mai multe.  

Luiza Vasiliu

Luiza Vasiliu e jurnalista la Dilema veche. Scrie in Suplimentul de cultura, Decat o revista s.a. A tradus jurnalul lui Gide, poemele lui Vian, aventurile lui Winnie, fericitii Yasminei Reza si psihopatii lui Jon Ronson. Restul e Facebook.

Un scurtmetraj recomandat de Luiza Vasiliu:
The Danish Poet (r. Torill Kove, Canada/Norvegia, 2006). Castigatorul premiului Oscar pentru scurtmetraj in 2007.

L-am vazut la una dintre primele editii ale Anonimului, la Sfintu Gheorghe, intr-o noapte de august. Cerul arata exact asa cum arata in primele secunde din film, stateam pe-un scaun de plastic infipt in nisip si beam niste vin, cind vocea lui Liv Ullman a-nceput sa curga la mine-n pahar, vocea ei calda de actrita bine trecuta prin viata, spunea o poveste cu un poet danez care era in pana de inspiratie, am facut ochii mari si nu m-am mai miscat din scaun pina la sfirsit. Cred ca l-am revazut de-atunci de citeva zeci de ori si, de fiecare data cind intreb pe cineva, bursc si fara nici o legatura cu restul conversatiei, „Ai vazut The Danish Poet?”, iar nefericitul raspunde „Nu”, bag un foarte nesuferit „Nuuu se poate! Trebuie sa-l vezi neaparat”. Asadar, daca n-ati vazut The Danish Poet, dati repede play. Are umor, amor si tandrete, si reconstituie, de fapt, felul in care ne construim povestea vietilor noastre, coincidentele, accidentele, nimicurile, prostioarele, substanta invizibila care face ca istoria noastra pe pamint sa conteze, daca e spusa cum trebuie, macar pentru o jumatate de miime de secunda.

Mai multe filme scurte si bune pe www.shortsup.ro/scurtmetraje

Scurtmetrajul saptamanii, Bogdan Serban

Scurtmetrajul saptamanii, Bogdan Serban

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici. Bogdan Serban este realizator Guerrilla LogOut si GuerriLive,…