Trei scurtmetraje in premiera la Weekendul Comediei Scurte

Cele mai recente productii premiate ajung la ShortsUP pe 1 si 2 februarie

Te scoate din monotonie, iti incarca bateriile cu buna-dispozitie sau te provoaca sa vezi defectele lumii in care te invarti zi de zi. Rasul are efecte surprinzatoare si garantate, mai ales cand e servit in doze mici timp de doua seri consecutive. Pe 1 si 2 februarie, scurtmetrajele ironice, hilare sau absurde premiate de festivalurile de film din toata lumea vin la Weekendul Comediei Scurte ShortsUP,  un eveniment ce sarbatoreste umorul de calitate. Trailerul evenimentului. 

Cat de departe poti merge pentru a te face remarcat? E intrebarea de la care pornesc scurtmetrajele prezentate in premiera pe tara la ShortsUP, dupa ce au strabatut circuitul festivalier si au castigat aplauzele si simpatia juriilor internationale. Filmele aduc la un loc trei viziuni diferite asupra unui univers in care e tot mai greu sa fii tu insuti. Cand imaginea conteaza mai mult decat orice altceva, risti sa te iei prea in serios, ca multe din personajele de la Weekendul Comediei Scurte.

2220Exploziv si neasteptat, filmul Nu ma uita (r. Canada, 2013) regizat de Jean‐François Asselin a fost descris de publicatia The Huffington Post ca ”unul dintre cele mai amuzante si vii lucruri vazute vreodata. Grafic, subtil si extrem de curajos. Un comentariu pertinent la adresa culturii social media de azi, subinteles dintr-o poveste la care razi incontrolabil”. In fictiunea canadiana cu grad ridicat de tragi-comic, Mathieu, un tanar obsedat de propria persoana, ar merge pana in panzele albe pentru a se face observat. E o chestiune de supravietuire: existi pentru tine doar daca devii memorabil pentru altii. TRAILERul filmului.

Cea mai buna comedie la L.A ShortFest 2013, Am depasit recordul (r. Ryan Velásquez, SUA, 2012), e un scurtmetraj sensibil si amuzant despre autocunoastere. In cele doua saptamani ramase pana la aniversarea varstei de 12 ani, Jonathan Woodbridge are o misiune dificila: trebuie sa-si impresioneze familia. Dar cum poate face asta cand e inconjurat doar de genii? Depasirea unui record mondial pare sa fie singura solutie.

Dictatorul (r. Andreas Henn, Germania, 2013), comedia nemteasca selectata in peste 13 festivaluri internationale si distinsa cu premiul publicului la Palm Springs International ShortFest si Aspen Shortsfest va fi vazuta pentru prima data de publicul romanesc sambata, pe 1 februarie. In Iugoslavia anilor 1942, in plin razboi, Nicola, un proiectionist sarb, decide sa renunte la armele clasice de lupta in favoarea unora neconventionale, ca rolele de film dintr-un cinematograf. Un scurtmetraj in care umorul autentic insufleteste realitatea istorica.

GREAT

Weekendul Comediei Scurte are loc sambata, 1 februarie si duminica, 2 februarie la Cinema Patria si prezinta doua programe diferite  cu filme ce vorbesc despre cautarea propriei identitati in spatii culturale diverse.

Mai multe despre eveniment AICI.

Programul de filme va fi completat de expozitia de arta vizuala Imbold Pop-Up Gallery, un proiect curatorial creat de Imbold, Galeria special pentru spectatorii ShortsUP. Treisprezece artisti urbani avangardisti s-au inspirat din framantarile egocentriste ale lumii de azi pentru a realiza o serie de lucrari originale pe panza, print sau chiar metal. Printre acestia se numara Pisica Patrata, Matei Branea, Ioana Sopov, Madalina Andronic si Loreta Isac.

Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achizitionate in avans prin MyTicket si Eventim la pretul de 25  de lei pe seara sau 40 de lei pentru ambele seri (sub forma de abonament), sau la fata locului (Cinema Patria) la pretul de 35 de lei pe seara.

Mai multe scurtmetraje

Stare