ShortsUP vine la Creative Est

Filme scurte cu si despre creativitate, sambata la Creative Est #0

Cum se nasc tendintele inovatoare care dicteaza stilul nostru de viata si ce se ascunde in spatele celor mai creative meserii din lume? Sambata, 6 septembrie, ShortsUP vine la festivalul Creative Est #0 cu o selectie de scurtmetraje pe tema industriilor culturale si creative.  Documentare despre oamenii care au dat nastere celor mai influente trenduri din lumea modei, artei vizuale, design-ului dar si fictiuni despre provocarile din viata de zi cu zi a creativilor.

O colectie de scurtmetraje indraznete pregatite sa inspire si sa starneasca intrebari va rula  sambata asta, de la ora 22:00, la Gradina Botanica Bucuresti, in cadrul Creative Est #0. Detalii despre program. 

influencersmovie0

Ce au in comun Mahatma Gandhi, Marlyn Monroe, Steve Jobs, Andy Warhol sau Jay-Z? Aflam din Oameni care schimba lumi (r. Paul Rojanathara si Davis Johnson, SUA, 2010), scurtmetrajul ce radiografiaza geneza inovatiei si puterea ideilor. Tot din programul ShortsUP face parte si documentarul Povestea lui John Baldessari (r. Ariel Schulman, Henry Joost, SUA, 2012), narat de Tom Waits, care are in prim plan una dintre cele mai controversate figuri ale artei contemporane americane. John Baldessari are peste 2 metri inaltime si in 1970 si-a ars toate lucrarile din ultimii 13 ani,  pornind de la zero cu declaratia  ”i will not make any more boring art”.

baldessari2

Desi viata de freelancer pare sa fie cea mai buna meserie din lume, comedia De ce sa nu devii frelancer creativ (r. Fabian Wolf, Austria, 2012) scoate la iveala cateva argumente care ar putea pune pe ganduri pana si cel mai convins adept ale freelancing-ului. O scurtmetraj ironic si inteligent despre provocarile meseriilor creative.

Selectia ShortsUP include o ora de scurtmetraje si ruleaza sambata, 6 septembrie, incepand de la  22:00, la Gradina Botanica Bucuresti. Intrarea se face in baza biletului pentru Creative Est.

Creative Est #0 este prima editie a unui festival dedicat industriilor culturale si creative din Romania si te asteapta pe 6 si 7 septembrie, la Gradina Botanica din Bucuresti, cu #design #arta contemporana #film #muzica #cooking. Festivalul Creative Est #0, organizat de Asociatia ORICUM, va incepe sambata, 6 septembrie, la ora 16.00 cu zona DISCOVER & EXPERIMENT, unde publicul este invitat sa cunoasca cele peste 30 de branduri locale care vor spune povestea lor: cum s-a transformat o idee creativa  intr-o afacere sustenabila, de succes. Duminica, pe 7 septembrie, festivalul Creative Est #0 va continua de la ora 12.00, cu ziua BRUNCH & RELAX si cunoscute bucatarii urbane din Bucuresti.

creative est

Biletele si abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo si in librariile Humanitas si Carturesti.

Mai multe pe www.creativeest.ro si facebook.com/CreativeEst.

Mai multe scurtmetraje

Stare