ShortsUP In Miscare

Road movies și campioni la breakdance la ShortsUP vineri, pe 6 aprilie

Călătorie, destinație, aventură, libertate. Acestea sunt cuvintele care guvernează personajele din programul ShortsUP În mișcare. Evenimentul are loc la Opera Națională București vineri, 6 aprilie de la ora 22.00.

O noapte la Operă, așadar, dar și un eveniment-premieră din multe puncte de vedere: în primul rând datorită selecției originale de filme scurte (100% road movies), precum și a îmbinării filmelor cu o formă de artă explozivă: dansul.

On the moveShortsUP a alăturat până acum filmele cu muzica, teatrul sau expozițiile de fotografie și artă. A venit vremea dansului, care va fi reprezentat de doi campioni din cea mai cunoscută competiție de breakdance, Red Bull BC One: Roxrite și Ronnie. Cei doi vor dansa pe muzica live a lui Electric Brother și Alexandru Ansatasiu. În plus, o trupa de jazz va susține live atmosfera și ritmul evenimentului.

Filmele, road movies recente și premiate, sunt populate cu eroi care pornesc în aventuri și trec prin transformări, ies dintr-un mediu confortabil și intră în altul, căruia trebuie să-i facă față. Însă, când dai siguranța pe libertate, apar și urmări zguduitoare.

În “Nunta lui Tooty” (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011) un cuplu pleacă la țară, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt puși față în față, nu atât unul cu altul, cât cu nepotrivirea lor. Filmul “Drumul spre casă” (r. Rahul Gandotra, India/ Marea Britanie, 2010) surprinde parcursul lui Pico: trimis de părinți la școală, în India, evadează pentru a se întoarce acasă, în Marea Britanie. Unde e adevărata lui casă? “Camionul” (r. Tom Merilion, Irlanda, 2010) e o metaforă de 5 minute a despărțirii halucinante dintre doi iubiți – în dans, pe un camion în mișcare.

Biletele pentru ShortsUP În mișcare pot fi cumpărate în avans prin Eventim și MyTicket la prețul de 25 de lei sau la fața locului, în seara evenimentului, la prețul de 35 de lei. Toate biletele sunt cu loc. Biletul include accesul la întreg programul: două ore de filme scurte, reprezentația de breakdance, live jazz band și alte surprize care vor compune noaptea dinamică de la Operă. Detalii despre filmele din program pot fi găsite pe www.shortsup.ro.

Bilete:

http://myticket.ro/ro/bilete/656/diverta/shortsup-in-miscare.html#biletemyticket

http://www.eventim.ro/ro/bilete/shortsup-in-miscare-bucuresti-opera-nationala-265522/event.html

Mai multe scurtmetraje

Stare