ShortsUP via Londra: cea mai accesibila destinatie de primavara

Evenimentul are loc in noul spatiu cultural bucurestean, Turbohalle

Dupa ShortsUP via Paris si via Amsterdam, o alta destinatie cu scurmetraje selectate de ShortsUP si-a pregatit decolarea: ShortsUP via Londra. Duminica, 18 martie, de la 19.00 la 21.30, la Turbohalle, va asteapta o escapada perfecta cu atmosfera tipic britanica: filme scurte memorabile, live performances si mult umor made in UK. Evenimentul va fi construit ca un road movie care va trece pe la Wembley, Parliament Square, Camden, Piccadilly Circus sau Covent Garden.

Regizorul celebrelor lungmetraje “Inception” sau “Memento”, Christopher Nolan, va fi prezent in programul ShortsUP cu filmul scurt “Gandacul”, in care ii recunoastem stilul narativ ce  penduleaza intre real si ireal.

Filmul “Stanley Pickle” regizat de Victoria Mather, cu peste 30 de premii la activ (Chicago International Festival, LAShorts International Film Festival, etc) inca mai face inconjurul planetei la cele mai importante festivaluri de scurtmetraj. Emotionant si inovativ tehnic, filmul spune povestea lui Stanley, care la onorabila varsta de 20 de ani se joaca acasa la mama cu jucariile. O fata misterioasa ii da insa lumea peste cap. Pentru realizarea filmului a fost folosita pixelatia, tehnica de animare a persoanelor reale.

Stanley Pickle

“Dragoste cu ura”, scris si regizat de Dylan si Blake Ritson, e o provocare inteligenta despre natura umana. Un tip exagerat de altruist, care isi petrece viata adunand bani pentru cauze nobile afla intr-un mod socant ca are un alter ego plin de frustrare si ura.

Filmele britanice vor fi dublate de live performances si multe surprize londoneze. Biletele pot fi achizitionate in avans incepand de miercuri, 7 martie, prin prin MyTicket si Eventim sau in seara evenimentului, direct de la Turbohalle, la pretul de 25 de lei. Pentru studentii care isi cumpara bilet in seara evenimentului, pretul este de 20 de lei. Duminica, 18 martie, biletele se vor pune in vanzare cu o ora inainte de eveniment, adica de la 18.00.

Turbohalle, cel mai nonconformist spatiu cultural din capitala se afla la statia de metrou Pacii (B-dul Iuliu Maniu nr. 220B, in fosta uzina Turbomecanica).

Evenimentul ShortsUP via Londra are loc in cadrul Turbohalle Opening Weekend. Primii 300 de spectatori care cumpara bilete in avans pentru ShortsUP via Londra de duminica vor avea parte de un weekend memorabil: vor primi o invitatie si pentru petrecerea de deschidere a Centrului Cultural şi de Evenimente Turbohalle, ce are loc sambata de la ora 22.00. Marea Inaugurare se face cu muzica unor DJ celebri, straini şi romani, o expoziţie extraordinara de arta contemporana şi un targ de moda cu vanzare.

Pe cele doua scene vor performa MODESELEKTOR (Germania), visuals PFADFINDEREI (Germania), ROTORPECUTOR (Romania), CHARLIE BOY (Romania), visuals DAN BASU (Romania), REDLIGHT & DREAD MC (Marea Britanie) si BASS TURBAT, adica GOJIRA, UNLOCKA & SHARKY şi PLANET H (Romania).

Expoziţia de arta contemporana ii reuneşte pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi artişti romani: CATALIN BADARAU (sculptura), CIPRIAN PALEOLOGU (instalaţii), ANCA BOERIU (grafica), IURI ISAR (grafica). Targul de moda cu vanzare este organizat de IDELIER (SILVIA ŞERBAN) şi KULTURMARKT (un proiect al designerului FLORIN DOBRE).

Updates: www.turbohalle.ro sau www.facebook.com/ShortsUpRomania.

ShortsUP Via Londra

More shortfilms

Mood

Dupa ShortsUP via Londra

Liftul (r. Marc Isaacs) si Viespea (r. Andrea Arnold) au fost cele mai populare filme la ShortsUP via Londra de…