ShortsUP prezinta: Aventuri Urbane

Vineri, 27 mai, la Atelierul de Productie, scurtmetrajele “urbane” prind viata

Traversezi strada muscand dintr-un hotdog in timp ce-ti citesti mailurile pe smartphone. Ajungi la o noua intersectie, cand nu te poti abtine sa nu ramai pironit in fata fetei care a iesit cu pisica in lesa la plimbare. O sirena isterica de Salvare te readuce pe drumul spre birou. Lasi in urma grupul galagios de pierde-vara din fata unei case parasite si te gandesti deja la concertul la care vei merge diseara, dupa program.

Fiecare scena tipic urbana ar putea fi samburele narativ al unui scurtmetraj. In unele cazuri, chiar este – atunci cand o situatie banala se transforma intr-o aventura.

La “ShortsUP de vineri, 27 mai, ora 20.00, toate filmele sunt pline de “Aventuri Urbane”. Familiare sau socante, cu final fericit sau dramatic, toate scurtmetrajele vorbesc despre situatii comice, seinfeldiene sau dramatice. Orasul nu e bun sau rau, el are de toate si ofera cu masura si binele si raul.

ShortsUP Aventuri Urbane

Donde está Kim Basinger (r. Edouard Deluc, Franta, 2009), cu o nominalizare Cesar in palmares, povesteste aventurile a doi frati abia sositi in Buenos Aires pentru o nunta. Cum vor face fata provocarilor si ispitelelor argentiniene?  I Love Luci (r. Colin Kennedy, Marea Britanie, 2010) se lauda cu Prix des Mediatheques la Clermont-Ferrand si alte premii importante. Un el si o ea, o proteza dentara si o bicicleta pirdute pentru a fi regasite – o aventura mare intr-un oras mic.

Obras (r. Hendrick Dusollier, Franta, 2004), selectat in peste 135 festivaluri si cu 35 de premii internationale la activ e o calatorie poetica si grafica in 3D despre Barcelona. Filmul dintr-un singur cadru surprinde distrugeri ireversibile si reconstructii care schimba dramatic orasul. VEZI TRAILER.

Ambianta muzical-urbana va fi asigurata de Igu.

Biletele pentru ShortsUP Aventuri Urbane pot fi cumpărate la intrare, vineri seara, incepand de la 19.30, costa 20 RON. ShortsUP este un proiect ORICUM realizat cu sprijinul Grolsch si Discovery Romania.

Mai multe scurtmetraje

Stare