ShortsUP Musicology: program complet

Sâmbătă și duminică, pe 27 și 28 februarie, începând de la ora 20.00, muzica dictează ritmul filmelor la ShortsUP Musicology, un eveniment-experiment în care Orchestra Symphactory creează, live, coloana sonoră a unei colecții de filme scurte. Biletele pot fi cumpărate în avans, la prețul de pre-sale (35 lei/ seară, 55 lei/abonament) din rețeaua Eventbook.  ShortsUP Musicology este un eveniment realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Arhivei Naționale de Film. 

Sâmbătă, 27 februarie

Partea I: 20.00 – 21.00

Sub bagheta dirijorului. Concert simfonic intercalat cu filme românești de arhivă
Haplea (r. Marin Iorda, Romania, 1927). Cel mai vechi film de animație păstrat în Arhiva Națională de Film.
Divertisment de dansuri (r. Leria Niki Cucu, Romania, 1930).

Din contemporan. ShortsUP Audience Award – publicul votează cel mai bun scurtmetraj muzical
Gustarea (r. Andreas Hykade, Germania, 2014)
Kiwi descoperă cel mai delicios nugget de pui, o simfonie de arome cu urmări neașteptate.

Moarte sigură (r. Adam Hall, SUA, 2010). 
Los Angeles a fost luat cu asalt de un virus cunoscut sub numele: sindromul morții subite. Singurul simptom detectat: tendința necontrolată de a cânta și dansa într-o linie coregrafică desăvârșită. Cel mai bun scurtmetraj internațional la Atlantic Film Festival, premiul pentru cea mai bună producție muzicală la Rhode Island International Film Festival și alte 10 distincții.

Pauză 10′

Partea II: 21.10 – 22.30

Din contemporan. ShortsUP Audience Award – publicul votează cel mai bun scurtmetraj muzical
O viață radioasă (r. Meryll Hardt, Franta, 2013)
Un cuplu tânăr explorează echilibrul fragil dintre corpuri și spațialitate, în fascinantul cadru urban al orașului Marseille, anului 1952. Scurtmetraj experimental cu muzică electronică timpurie și compoziție corală medievală.

musicology colaj 6

Sclavii muzicii (r. William Garratt, Marea Britanie, 2014)
Scurtă comedie animată despre reacțiile publicului la diferite genuri muzicale. Premiat la Tampere Film Festival 2015.

Cadoul (r. Gabriel Robertson, Marea Britanie, 2015)
La aniversarea vârstei de 11 ani, un băiețel primește cadoul care-i va schimba complet viața. Câștigător la Sapporo International Short Film Festival,

Maria Balabas: Lumi Invizibile (r. Franz Galo, Franta/Romania, 2015)
Radiografia sentimentelor pe care le produce muzica.

Pisica Valor (r. Ben Reicher, SUA, 2015)
Pisica Valor (cunoscută în secret și sub numele Primarul Mark Bristle) este eroul numărul 1 în orașul Valor. Burmac, un robotul malefic pe care Pisica Valor a crezut că l-a ucis, s-a reabilitat recent și își planifică răzbunarea. O poveste atât de teatrală și curoajoasă nu poate fi exprimată decât prin muzică!

–––––––––––––––––––––––––––––

Duminică, 28 februarie

Partea I: 20.00 – 21.00

Sub bagheta dirijorului. Concert simfonic intercalat cu filme românești de arhivă
Gogulica CFR (r. Cornel Dumitrescu, Romania, 1928)
Bucureşti, oraşul contrastelor (r. Paul Călinescu, Romania, 1936)

Din contemporan. ShortsUP Audience Award – publicul votează cel mai bun scurtmetraj muzical
Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu, Romaina, 2010)
Lele, un băiat de 11 ani, stea a manelelor, apare alături de Andi Vasluianu și Dorotheea Petre, dar și de producătorul său – Dan Bursuc în Muzica în sânge, scurtmetrajul regizat de Alexandru Mavrodineanu.

musicology colaj 4

Pauză 10′

Partea II: 21.10 – 22.30

Din contemporan. ShortsUP Audience Award – publicul votează cel mai bun scurtmetraj muzical
Sub presiune (r. Kai Kuei-Chieh Hsu, SUA, 2015)
Contabil responsabil, îngropat în dosare și termene limită, John duce o viață similară unei bombe cu ceas, până când are o revelație majoră. Muzică, dans și vibrații inspirate de Brodway se reunesc într-un musical modern despre alegeri cu dublu tăiș.

Fly (r. Andrei Dascalescu, Victor Dragos, Romania, 2007)
O auditie pentru soprane o ia razna când dirijorul e distrat de o musca mică. Filmat la Teatrul Național din Timișoara.

Blow UP (r. Hawaii & Smith, Franta, 2013)
“You can change your hair, you can change your eyes, you can change your nose…I’ll still find you.” Vânătoare ludică transpusă în muzică și imagini de Hawaii & Smith, echipă de regizori francezi.

EMO (r. Neil Triffett, Australia, 2014)
Ethan urăște tot înafara de muzica rock, dar întâmplarea face să se îndrăgostească de Trinity, o creștină exemplară pasionată de Iisus. Comedie muzicală premiată la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Vibrația (r. Germain Kanda, Romania, 2013) “Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru.” O expunere a fenomenului vibrației pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalități de manifestare și percepție, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatra fizica si spirituala.

vibratia germain kanda

Arii pentru o vacă (r. Dan Lund, SUA, 2015)
O bovină cu veleități de soprană și un fermier delăsător învață să-și respecte reciproc muncă, într-o lecție de viață despre apreciere. Cu scenariu și imagine realizate de Dan Lund, fost animator la Walt Disney, și coloană sonoră creată de Howard Ashman și Alan Menke, echipa de compozitori premiați la Oscar, animația Arii pentru o vacă (r. Dan Lund, SUA, 2015) este cea mai colorată și amuzantă prezență din programul ShortsUP.

Mă duc în Italia (r. Ivaylo Markov, Bulgaria, 2012)
O comedie emoționantă despre un grup de copii muzicanți determinați să-și urmeze visul și să-și facă auzite instrumentele tocmai în Italia. Nimic nu-i poate opri, nici măcar piedicile birocratice.

ACCESUL la eveniment se face începând de la ora 19.00 iar programul propriu-zis de muzică și filme începe de la ora 20.00.

BILETELE pot fi achiziționate în avans, prin Eventbook, începând de la 30 de lei/ seară sau la fața locului, la prețul de 45 de lei/ seară. Abonamentele costă 55 lei în avans sau 60 lei la fața locului. Prețul biletului include momente muzicale aduse la viață de orchestra Symphactory dirijată de Daniel Jinga și un program de scurtmetraje muzicale curatoriat deAlexandra Safriuc, selecționer de film ShortsUP.

Evenimentul are loc la Sala Radio, cea mai mare sală simfonică de concerte din România. Un spațiu emblematic în cultura muzicii bucureștene va fi investit cu o nouă semnificație, pe 27 și 28 februarie.

sala Radio

Mai multe scurtmetraje

Stare