ShortsUP merge la Poiana Urbana

Duminica, pe 4 august, ShortsUP va fi prezent cu o proiectie de scurtmetraje la Poiana Urbana, festivalul care a luat in stapanire Piata Universitatii din Bucuresti pe timp de vara. Vacanta e la ea acasa chiar in centrul urbei, asa ca portia de evadare vine la pachet cu filme scurte si bune.

Cum trece timpulProiectia ShortsUP incepe de la ora 21:30 iar intrarea este libera – filmele vor rula outdoor timp de o ora si jumatate. Programul cuprinde o selectie de scurtmetraje premiate din Marea Britanie, Canada, Franta, Rusia si Belgia: un mix de animatii, comedii si romance-uri gata sa invadeze poiana urbana cu zambete si emotii intense.

Nunta lui Tooty (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011). Un cuplu pleaca la tara, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt pusi fata in fata, nu atat unul cu altul, cat cu nepotrivirea lor.

Cum trece timpul (r. Cathy Verney, Franta, 2009). La 30 si ceva de ani, parizianul Baptiste, impreuna cu sotia, viziteaza un cuplu de prieteni cu care nu s-au vazut de multi ani. Prilej de trecere in revista a amintirilor, dar si a alegerilor de viata foarte diferite. Filmul a castigat premiul publicului la Clermont-Ferrand, cel mai prestigios festival de scurtmetraje din lume.

La capatul lumii (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998)Premiata in peste 20 de festivaluri, animatia spune povestea unei familii care traieste la propriu in varf de munte.

Alice si cu mine (r. Micha Wald, Belgia, 2004). Cum sa-ti gasesti echilibrul intre un grup de matusi galacioase si o prietena nervoasa? ”Alice et moi” e povestea unei zilei din viata lui Simon. Ziua in care decide sa fie sofer pentru Mala, Lydia si Colette, ziua in care Alice ii da papucii prin telefon, ziua in care totul se intampla pe dos.

Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franta, 2007). Adevarata dragoste nu curge niciodata lin. Doua caracatite indragostite incearca sa se salveze una pe alta. Vor reusi oare sa scape de pericolul de a fi mancate? O animatie cu peste 6 premii internationale si o nominalizare Oscar in 2009.

ShortsUP @Poiana Urbana

–-

Poiana Urbana este un proiect prin care centrul Bucurestiului se transforma in spatiu de vacanta. Cea de-a doua editie a evenimentului se desfoara pana pe 29 septembrie, in Piata Universitatii din Bucuresti, la “Statui”, si cuprinde o serie de concerte live, piese de teatru, proiectii de filme, numere de magie si alte spectacole speciale. Organizatori: Asociatia Art Laboratoire si Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu 360 Revolution si The Institute. Mai multe detalii si pe www.poianaurbana.ro

Mai multe scurtmetraje

Stare