ShortsUP merge la Filmul de Piatra

A treia editie a festivalului Filmul de Piatra si-a incheiat selectia si se pregateste de competitia finala. Cele 313 scurtmetraje inscrise au fost urmarite de echipa festivalului, iar 55 dintre ele au intrat in concursul final. Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Margineanu si Ticu Lacatusu sunt cei care vor juriza cele 55 de filme selectate.

ShortsUP va fi acolo pentru a lua pulsul singurului festival de scurtmetraj dedicat exclusiv filmelor romanesti!

Evenimentul are loc intre 5 si 8 ianuarie in sala Calistrat Hogas a Consiliului Judetean Neamt. Pe langa sectiunile din competitie, evenimentul va mai include concerte (Partizan, URMA, Electric Fence), petreceri cu proiectii multimedia (Matze si Dan Basu) si o intalnire-eveniment cu Draga Olteanu Matei.

Filmul de Piatra 3.0 va aduce si cele mai bune scurtmetraje de la festivalurile prietene ShortsUP, Next, Anim’est si BIEFF, dar si filme de groaza de la TIFF „Umbre” sau filme pentru copii de la Kinodiseea.

Initiat si coordonat de regizorul Andrei Dascalescu, acesta spune ca editia 3.0 este de departe cea mai prolifica de pana acum, cu un record de scurtmetraje inscrise, dar si cea mai competitiva: “Nivelul filmelor inscrise a fost neasteptat de bun, semn ca din ce in ce mai multi tineri sunt inspirati sa se exprime prin imagini si sunet. Selectia este una eterogena, de la tematica la stilistica si mijloace tehnice” a mai spus Andrei Dascalescu.

Invitatii si participantii se mai pot bucura de mini-evenimente la patinoar si pe partia de schi, de plimbari cu telegondola si de un concept unic in Romania: Sauna Party. Asa ca ne vedem la Piatra! Filmul de Piatra. Detalii pe www.filmuldepiatra.ro.

Program Filmul de Piatra

Mai multe scurtmetraje

Stare