ShortsUP la World Press Photo

Colectia de scurtmetraje documentare ShortsUP ruleaza sambata, de Noaptea Muzeelor

Sambata asta, pe 17 mai, ShortsUP va fi prezent la World Press Photo Bucuresti cu o selectie de scurtmetraje documentare indraznete ce completeaza atmosfera celei mai importante expozitii globale de fotojurnalism. Intr-o perioada in care e din ce in ce mai greu sa fii tu insuti, cautarea identitatii e marea provocare a comunitatilor de pretutindeni si firul rosu al documentarelor din programul ShortsUP.

Filmele sunt povesti emotionante care mixeaza naratiunea cu tehnica fotojurnalismului si vor putea fi vazute intr-o proiectie outdoor sambata, in cadrul Noptii Muzeelor, la pavilionul World Press Photo din Piata Universitatii. Programul ruleaza intre orele 21:00 pm si 02:00 am iar intrarea este libera.

Slomo (r. Joshua Izenberg, SUA, 2013), cel mai bun documentar la Festivalul SXSW, spune povestea lui Dr. John Kitchin, care-si abandoneaza cariera de medic neurolog pentru o viata noua, pe plaja de langa Pacific. Primeste o pereche de role in loc de halat alb si o provocare spirituala in loc de diplome. Suficient pentru a fi fericit.

slomo

La revedere, Mandima! (r.Robert-Jan Lacombe, Elvetia, 2010)  e un documentar autobiografic despre semnificatia cuvantului ”acasa”. La 10 ani, copilul unei familii europene, nascut si crescut in Mandima, Africa, trebuie sa paraseasca fotbalul pe iarba, cataratul in copaci si pescuitul pentru a se imprieteni cu jocurile Nintendo, Michael Jackson, tenisi PUMA si alte obisnuinte ale lumii civilizate.

Goodbye mandima

Aurul de sub imperiu (r. Emily Kai Bock, SUA, 2013), vazut la ShortsUP via New York, e o radiografie a scenei de muzica rap din Brooklyn, una dintre cele mai efervescente si autentice miscari muzicale a ultimilor ani. ”In muzica e important sa fii tu insuti, sa–ti pastrezi sinceritatea si sa-ti spui povestea exact asa cum e”, spune unul din personajele filmului regizat de Emily Kai Bock.

World Press Photo, cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, ajunge la Bucuresti anul acesta in perioada 8 – 29 mai 2014. Expozitia, organizata de Fundatia Eidos este deschisa pentru public in Piata Universitatii din Bucuresti. Mai multe pe www.wppromania.ro si www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania

Mai multe scurtmetraje

Stare