ShortsUP la Debarcaderul Verde: filmele scurte pe malul Dâmboviței

Pe final de vară, orașul își păstrează încă secretele nedescoperite, pentru serile senine și răcoroase cu filme, muzică și întâlniri norocoase. În astfel de seri prinde viața și cinema-ul de pe malul Dâmboviției, 4 seri de scurtmetraje selectate de ShortsUP în spațiul alternativ Debarcaderul Verde. 

Cinema-ul de la mal va fi activ sâmbătă și duminică, pe 26 și 27 august, începând de la ora 21.00, când apune soarele, pâna la miez de noapte, pe Bulevardul Unirii, nr.22, chiar lângă Biblioteca Națională. Pe ecran va fi prezentă o selecție de filme scurte care explorează legătura omului cu natura în diversă comunități, o temă inspirată chiar de intițiativa Debarcaderul Verde, care-și propune să transforme Dâmbovița într-o oază de relaxare.

Seara de filme la Mal

 

Câteva filme din programul ShortsUP la Debarcaderul Verde:

237 de ani  (r. Ioana Mischie, România, 2016), proaspăt câștigător al premiului publicului la Marele Picnic ShortsUP. Amuzant și real, filmul Ioanei Mischie este povestea unei comunități rurale care trăiește de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-și la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autoritățile nu face altceva decât să transforme totul într-o poveste profund umană care va smulge multe zâmbete.

 

Animația Iubire (r. Réka Bucsi, Ungaria/Franta, 2016) este o radiografie universală a afecțiunii, nominalizată la Premiile Europene de Film în cadrul Festivalului Internațional de Scurtmetraj din Uppsala. Într-o zi obișnuită, locuitorii unei planete fantastice sunt luați pe sus de o pulsație nouă, o stare care va schimba totul, definitiv. Cum ar putea reveni lucrurile la normal după apariția iubirii?

 

Iubire_2

 

Fobie (r. Jani Zhonga, Albania/Grecia, 2016). Supraviețuirea, ciocnirea și simbioaza merg mână în mână. Toate însoțite de izbucniri de bucurie și durere ca urmare a nevoii interne a omului de a găsi și exagera diferențele atunci când similitudinile sunt evident mai mari.

 

Tigri la coadă (r. Benoît Chieux, Franta, 2014). Într-o lume ideală, imaginația ne-ar ajuta să scăpăm de monotonia joburilor de zi cu zi – e premisa scurtmetrajului  animației ludice, premiată la Seoul International Cartoon Animation Festival.

 

Debarcaderul Verde este un proiect pus la cale de Strongbow împreuna cu Dâmbovița Smart River. Este o instalație înverzita în mod natural care constă într-un debarcader umbros, un ponton plutitor verde, o mini livadă de meri plutitori și o insulă din plante naturale. Situat pe râul Dâmbovița, în apropierea Bibliotecii Naționale, Debarcaderul Verde devine un spațiu alternativ în care bucureștenii pot viziona concerte pe malul apei, pot participa la seri de filme sau se pot plimba cu barca pe râu.

 

Mai multe detalii despre cinema ShortsUP la mal de Dâmbovița regăsiți pe evenimentul de Facebook. Intrarea este liberă iar spațiul este pet-friendly!

 

Debarcaderul-Verde-Strongbow

Mai multe scurtmetraje

Stare