ShortsUP 114

Cei care s-au imaginat macar o data pasind pe covorul rosu si dand autografe au avut parte de aceasta experienta aseara la „ShortsUP 114”.
public2
Joi, 27 martie, la Cinema Scala, ShortsUP a pus reflectoarele pe cei care, de exact 114 ani, fac ca povestea cinema-ului sa continue: publicul.
Autografe
Pe 27 mai 1896, la nici jumatate de an de la prima proiectie cinematografica din lume (Paris), la Bucuresti avea loc prima proiectie cu public. Aseara, spectatorii au fost invitati la un eveniment la care nu stiau ca ei sunt cei sarbatoriti, asa ca surpriza a fost cu atat mai mare.

Cele doua ore de scurtmetraje care au urmat dupa ce publicul a pasit pe covorul rosu au inceput cu unul dintre filmele proiectate in urma cu 114 ani, „Sosirea unui tren in gara”, al fratilor Lumiere.

La eveniment au participat si cativa dintre „complicii” care i-au ajutat pe cei din echipa ShortsUP sa organizeze aniversarea secreta: Tudor Aron Istodor, Ioana Flora, Ada Condeescu si George Pistereanu.

GeorgePistereanu & Ada Condeescu

Tudor Istodor

Ioana Flora

Pe 19 iunie, ShortsUP revine cu cel mai important eveniment anual dedicat scurtmetrajelor, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, aflat la a doua editie. Evenimentul va reuni filmele scurte premiate sau nominalizate la cele mai mari festivaluri internationale de film de anul acesta.

FOTO: Anamaria Dascalu, Mariana Neacsu, Elena Dobre, Bogdan Gavrila, Alexandra Albu, Georgian Constantin, Mircea Traichioiu, Victor Ungureanu, Monica Vines, Vlad Atanasiu.

Mai multe scurtmetraje

Stare