Scurtmetrajul saptamanii: Cristina Bazavan

Intens
zerorececaldutfierbintehot short
Loading ... Loading ...

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici.

CRISTINA BazavanCristina Bazavan este blogger, jurnalist si cinema-addict incurabil. In prezent face cronica de cinema pentru Europa FM si alimenteaza zilnic blogul bazavan.ro cu lucruri frumoase, printre care si multe filme bune.

Un scurtmetraj recomandat de Cristina: Lampa cu caciula (r. Radu Jude, Romania, 2007). #20minute, #tepunepeganduri.

”Unul dintre scurtmetrajele pe care eu le iubesc cel mai mult e Lampa cu caciula al lui Radu Jude. Sunt foarte rare cazurile in care filmul e mai bun decit textul de la care a plecat povestea (in cazul asta e o nuvela de Florin Lazarescu), dar Lampa cu caciula e unul dintre acele exemple.

Ce face Radu Jude acolo cu copilul acela care isi doreste mai mult decit orice sa mearga televizorul cel vechi, pe lampi, ca sa poata sa evadeze intr-o lume la care nu are acces, sau ce face cu relatia tata-fiu cu un parinte care nu stie sa-si verbalizeze iubirea si-o strecoara printre fapte… e minunatie. E o bucurie de film pe care sper sa il vedeti!”

Mai jos vezi Lampa cu caciula, scurtmetrajul recomandat de Cristina Bazavan. Poti sa-ti alegi hot short-ul preferat dintr-o sumedenie de filme scurte si bune online, pe www.shortsup.ro/scurtmetraje.

Scurtmetrajul saptamanii, Bogdan Serban

Scurtmetrajul saptamanii, Bogdan Serban

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici. Bogdan Serban este realizator Guerrilla LogOut si GuerriLive,…