Intens
zerorececaldutfierbintehot short
Loading ... Loading ...

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici.

Bogdan Serban este realizator Guerrilla LogOut si GuerriLive, vocea care aduce la viata concerte acustice si noutati despre tot ce misca in oras.

BS

Un scurtmetraj recomandat de Bogdan Serban: Oppressed Majority (R. Eleonore Pourriat, Franta).
# 10 minute, # te pune pe ganduri

Desi e un film mai vechi, in virtutea vremurilor pe care le traim, a fost puternic reactivat. Filmul ca filmul, dar subiectul e probabil la fel de vechi ca Biblia. Ce s-ar intampla daca s-ar inversa rolurile? Scurtmetrajul Oprressed Majority, regizat de frantuzoaica Eleonor Pourriart  – Franta fiind tara recunoscuta pentru puternica influenta feminista la nivel global – e un simplu exercitiu de imaginatie , dar care ofera o deschidere de perspectiva extrem de complexa.

E genul de „what if?” care, subliminal sau realist, chiar functioneaza. Vrei, nu vrei, empatizezi, te revolti, te amuzi, te scarbesti, te intrebi, te exciti, te regasesti – indiferent de ce parte a sexului te afli.  Oricum, iti dai seama ce se intampla la nivel structural intr-o societate cu ale carei rele ne-a prea acomodat. E un subiect-problema. Filmul, desi ambalat destul de feminist, pare ca se adreseaza mai degraba barbatilor, argument pe care il si folosesc feministele insesi in a contesta filmul, ele spunand ca filmul propaga un alt stereotip defaimator: daca femeile „ar avea puterea” ar repeta greselile barbatilor. Nimic mai fals.  In fapt, principalul combustibil al “motorului” feminist, fiind egalitatea intre sexe si, implicit, parteneriatul. Nicidecum matriarhatul.

Mai jos vezi scurtmetrajul recomandat de Bogdan Serban, Oppressed Majority. Poti sa-ti alegi hot short-ul preferat dintr-o sumedenie de filme scurte si bune online, pe www.shortsup.ro/scurtmetraje.