Scurtmetrajul românesc „237 de ani” câștigă premiul publicului la Marele Picnic

Pe 29 și 30 iulie, în Grădina Botanică din București a avut loc a 4-a ediție Marele Picnic ShortsUPAu fost două zile cu filme scurte, workshopuri, jocuri și muzică pe pajiștea întinsă, sub cerul liber.

Pe parcursul serii, spectatorii și-au ales scurtmetrajul preferat din cele 14 povești scurte proiectate pe ecranul din grădină. Premiul Publicul de la Marele Picnic ShortsUP merge anul acesta către scurtmetrajul românesc „237 ani” (r. Ioana Mischie, România, 2016). Difuzat in premiera la Palm Springs International Short Film Festival, filmul Ioanei Mischie este amuzant și real, prezentând povestea unei comunități rurale care trăiește de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-și la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autoritățile nu face altceva decât să transforme totul într-o poveste profund umană care a reușit să ridice aplauzele și zâmbetele spectatorilor ShortsUP. 237 years e un film sincer despre noi, cu bune și rele.

237-YEARS-directed-by-Ioana-Mischie--------photo-by-Viorel-Sergovici-Film-Still3

Filmul va fi răsplătit cu un premiu de 1000 de Euro, valoarea trofeului ShortsUP Audience Award. Pe locul 2 în topul preferințelor publicului s-a situat Roșu la semafor (r. Toma Waszarow, Bulgaria, 2016), comedia hilară care a primit premiului publicului pentru film străin NexT Film Festival. Cât de lung e șirul de neînțelegeri care pot încăpea într-un film scurt? Am descoperit la Marele Picnic, în weekend, într-o poveste cu tâlc în care singurul semafor dintr-un mic oraș din Bulgaria e blocat pe culoarea roșu. Un șofer hotărât să respecte regulile trebuie să facă față unui grup de călători furioși și a unui polițist compromis.

Vom reveni curând cu galeria completă de fotografii Marele Picnic ShortsUP.

Marele Picnic ShortsUP este un proiect finanțat în cadrul programului ”București – Oraș Participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București. 

A98V0094 (1) A98V0118 A98V0270 (2)

 

Mai multe scurtmetraje

Stare