Scurtmetrajul american ”Răspunsuri” câștigă premiul publicului la Marele Picnic

Pe 29 și 30 iulie, Grădina Botanică din București a fost gazda celei de-a 3-a ediții Marele Picnic ShortsUP, ocazie cu care aproape 6000 de spectatori au împărțit aceeași pajiște. O pajiște cu filme scurte, jocuri, instalații multimedia și muzică jazz care-a arătat, pentru două seri, ca un peisaj rupt de București. Experiența a fost adusă la viață cu ajutorul publicului dar și al vremii care, în ciuda capriciilor de scurtă durată, a permis vizionarea filmelor sub cerul liber.

Pe parcursul serii, spectatorii și-au ales scurtmetrajul preferat din cele 16 povești scurte proiectate pe ecranele din grădină. Premiul Publicul de la Marele Picnic ShortsUP merge anul acesta către scurtmetrajul american Răspunsuri/ The Answers (r. Michael Goode, SUA, 2015). Imediat după ce părăsește lumea în urma unui accident de mașină, victima are șansa să afle răspunsuri la câteva întrebări-cheie, printre care și cea mai importantă: care a fost sensul vieții? Deși tratează un subiect sensibil, filmul lui Michael Goode, proiectat la finalul ultimei seri de picnic, a reușit să lase spectatorii cu un zâmbet larg și câteva minte de aplauze.

Filmul lui Michael Goode va fi răsplătit cu un premiu de 1000 de Euro, valoarea trofeului ShortsUP Audience Award. Pe locul 2 în topul preferințelor publicului s-a situat comedia românească Strung Love iar pe locul al 3-lea scurtmetrajul german Dictatorul (r. Andreas Henn, Germania, 2013). 

Trailer.

answers_castigator

Marele Picnic încheie sezonul de vară al evenimentelor ShortsUP. Vom reveni curând cu galeria completă de fotografii dar și cu vești despre următoarele ediții și proiecții-satelit.

vreme

A98V3995-Edit A98V4008-Edit (1)

Mai multe scurtmetraje

Stare