ShortsUP Musicology la Opera Nationala

Muzica e peste tot, pentru ca ritmul e energie vitala. In filme, muzica are de multe ori un rol principal. De aceea, pe 27 martie, de la 22.00, ShortsUP aduce la Opera Nationala Bucuresti sunetele care fac filmele ceea ce sunt – uriase generatoare de emotii, de intrebari, si uneori de raspunsuri.

musicologyMusicology va pune alaturi, pentru prima data pe o scena nationala, scurtmetraje, o orchestra de muzica clasica si artisti hip hop. Este evenimentul in care artistii „underground” vor purta frac, iar instrumentistii de la Opera tricouri cu smiley faces. Orchestra de muzica clasica va crea live coloana sonora a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit in lyrical hip-hop cu un cor de copii ca background.

Din program fac parte: Signs (Patrick Hughes, Australia, 2008), castigator la Cannes Lions 2009,  L’homme sans tete (Juan Solanas, Franta, 2003), marele castigator la Cannes si la premiile Cesar, sau experimentalul Sniffer (Bobbie Peers, Norvegia, 2006), cel mai bun scurtmetraj in cadrul European Shorts Awards si castigator al Palme D’or in 2007.

Biletele sunt puse in vanzare in reteaua Eventim.ro si pot fi cumparate online de aici si din librariile Carturesti si magazinele Vodafone.

In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este de 25 lei si permite accesul la intregul program.

Accesul se va face incepand cu ora 22.00.

Mai multe scurtmetraje

Stare