Scurtmetrajele castigatoare la Oscar 2014

Povesti de viata – emotionante, aducatoare de inspiratie, provenite din spatiul european. E linia comuna care uneste cele trei scurtmetrajele aflate pe lista castigatorilor la premiile OSCAR 2014.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj al anului a mers la Helium (r. Anders Walters si Kim Magnusson, 2014, USA), un film despre un copil bolnav care regaseste micile bucurii ale vietii in magia povestilor spuse de un angajat excentric al spitalului care-l gazduieste.

Cel mai bun scurtmetraj de animatie: Mr Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, 2013, Franta) – un personaj retras, obsesivo-compusiv si speriat de schimbare e nevoit sa faca fata unui oaspete neasteptat.

Cel mai bun scurtmetraj documentar The Lady in Number 6: Music Saved My Life (Malcolm Clarke, 2013, Marea Britanie). Despre importanta muzicii, a rasului si a optimismului cu Alice Herz Sommer, cea mai in varsta pianista supravietuitoare a Holocaustului.

—-

Pana sa vedem cele trei filme castigatoare pe ecran, va recomandam un film scurt realizat de danezul Anders Walter, regizorul Helium. 9 METER ( r. Anders Walter, Danemarca, 2012) te pune pe ganduri si iti deschide gustul pentru cinematografia europeana. Mai multe aici.

Mai multe scurtmetraje

Stare

UPDATE VREME: Marele Picnic

UPDATE VREME: Marele Picnic

În acest moment pe pajiștea din Grădină nu mai sunt stropi de ploaie și soarele pare să revină între noi.…
Marele Picnic: program complet

Marele Picnic: program complet

Când tot orașul tânjește după evadare, Grădina Botanică București devine cea mai accesibilă destinație de vacanță. Marele Picnic ShortsUP prinde viață vineri,…