Scurtmetraje cu Viteza Luminii: Sambata asta, la ShortsUP

Dinamice, urbane, provocatoare. Scurtmetrajele premiate la Berlin, Cannes, Sundance sau European Film Awards vor tine ritmul evenimentului ShortsUP Cu Viteza Luminii, sambata, 10 noiembrie. Selectia cuprinde povestile personajelor ce traiesc in trepidatia marilor orase ale lumii. Cand zilele inainteaza tumultos, incurcaturile sunt pe masura, asa ca vor predomina comediile – ilare, ironice sau doar… negre.

Cu peste 20 de premii internationale la activ, intre care trofee la Sundance si Palm Springs, scurtmetrajul britanic “Soft” (r. Simon Ellis) surprinde confruntarea emotionanta intre un tata neputincios si o gasca de cartier amenintatoare. Tot din categoria super-premiatelor face parte si irlandezul “Frankie” (r. Darren Thornton), care a obtinut, intre altele, un trofeu la Berlin si unul la European Film Awards. La 15 ani esti mic intr-un oras mare – cum ai putea lua in serios transformarea ta in tata de familie? Disperarea personajului principal ne transporta intr-un periplu dinamic si palpitant, montat alert, aproape agresiv.

Filmul scurt romanesc “Cutia” (r. Mircea Ghibortz Ghinescu) ne starneste curiozitatea prin Escu, muncitorul constiincios pe care plictiseala de la fabrica de asamblat cutii il pune intr-o situatie neobisnuita. Din programul ShortsUP Cu Viteza Luminii face parte si un film scurt din Noua Zeelanda nominalizat la Cannes, “Nimic special” (r. Helena Brooks). Un baiat e chinuit de o mama convinsa ca fiul ei este noul Mesia. “Salvatorul omenirii” pleaca de acasa, insa o tânara fermecatoare il destabilizeaza complet.

TRAILER eveniment.
SPOT Sofa Surfers la ShortsUP.

Experienta fimelor va fi completata de concertul Sofa Surfers. Albumul “Superluminal” (2012), al 6-lea si cel mai apreciat de critica, se va auzi in premiera in România. Umanitate, empatie si dezorientare produsa de tehnologie si de viteza. Acestea sunt temele, regasite si in piesa “World In A Matchbox”, aflata in playlistul posturilor românesti de radio si cunoscuta deja in toata Europa. Trip-hop-ul se va imbina cu electro, rock, note indie si soul, iar spectacolul vizual semnat Timo Novotny va puncta mesajele albumului.

Biletele ofera acces la întreaga experienta si se pot cumpara prin MyTicket si Eventim, la prețul de 40 de lei sau la intrare, la pretul de 50 de lei. Pentru studenti, pretul biletelor la intrare este de 35 de lei. Pentru grupuri de cinci sau mai mulți spectatori (bilete cu pret integral, la intrare sau achizitionate în avans), un bilet este oferit de ShortsUP.

Accesul la Turbohalle se va face de la 19.30, filmele încep la 20.00, iar concertul la 22.00. Turbohalle se afla la statia de metrou Pacii (B-dul Iuliu Maniu nr. 220B, in fosta uzina Turbomecanica).

ShortsUP Cu viteza luminii - poster

Mai multe scurtmetraje

Stare