Scurtmetraje cu dor de duca: ShortsUP la Train Delivery

*Sambata si duminica, pe 26 si 27 iulie, ShortsUP va fi prezent cu o proiectie de filme scurte la Train Delivery,  festivalul urban-feroviar care isi propune sa revitalizeze un spatiu simbolic al Bucurestiului – Gara de Nord. 

Prin aeroporturi aglomerate, pe strazile din New York, in camere de hotel misterioase, pe malul marii, in tari mai calde. Departe, foarte departe. Personajele ShrortsUP calatoresc fara oprire pentru a afla cine sunt cu adevarat. Voi faceti totusi o oprire, la sala de spectacole a Garii de Nord din Bucuresti, unde va asteapta o selectie de scurtmetraje numai buna de pus in bagaje si de dus in vacanta mult-asteptata. Printre haine si accesorii de concediu, lasati loc si pentru umor, ceva cinism si zambete din plin. ShortsUP livreaza la gara comedii spumoase, animatii si povesti de dragoste intortocheate, sambata, 26 iulie si duminica, 27 iulie, incepand cu ora 17:00.

FearofFlying

Despre filmele din program

Calatorie de afaceri (r. Sean Ellis, Marea Britanie, Franta, 2008) e o comedie nominalizata la BAFTA si premiata la Toronto Film Festival, despre un om de afaceri parasit de iubita. O fotografie gasita in camera de hotel il determina la un gest neasteptat. Sean Ellis este un promitator regizor britanic care, desi a debutat in lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat.

Cum trece timpul  (r. Cathy Verney, Franta, 2009). La 30 si ceva de ani, parizianul Baptiste, impreuna cu sotia, viziteaza un cuplu de prieteni cu care nu s-au vazut de multi ani. Prilej de trecere in revista a amintirilor, dar si a alegerilor de viata foarte diferite. Filmul a castigat premiul publicului la Clermont-Ferrand, cel mai prestigios festival de scurtmetraje din lume.

Universul in fiecare moment (r. Bruce Thierry Cheung, Tailanda, 2012) Un scurtmetraj despre infinitatea timpului, spatiului si misterul universului. Chock se trezeste intr-o noua viata si incearca mereu sa repare greselile din trecut.

Cui i-e frica de zbor?/ Fear of Flying (r. Conor Finnegan, Irlanda, 2012)  Personajul animatiei castigatoare la L.A. ShortFest e o pasare fricoasa care face tot posibilul pentru a evita calatoria spre sud la venirea iernii.

Alice si cu mine (r. Micha Wald, Belgia, 2004). Cum sa-ti gasesti echilibrul intre un grup de matusi galacioase si o prietena nervoasa? ”Alice et moi” e povestea unei zilei din viata lui Simon. Ziua in care decide sa fie sofer pentru Mala, Lydia si Colette, ziua in care Alice ii da papucii prin telefon, ziua in care totul se intampla pe dos.

Bon Voyage! 🙂

Mai multe scurtmetraje

Stare