Scufita Rosie in varianta moderna, Cristian Neagoe

Intens
zerorececaldutfierbintehot short
Loading ... Loading ...

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici.

NeagoeCristian Neagoe a lucrat ca librar, PR, traducator, jurnalist, organizator de evenimente si agent cultural in Bucuresti si New York. A scris despre arta, activism, sexualitate si viata online in publicatii din Romania si de afara. In prezent este redactor-sef la Sapte Seri. E interesat de oras, de spatiul public, de aspectele deviante, marginale, tabu ale culturii contemporane.

Un scurtmetraj recomandat de Cristian Neagoe: Little Red Riding Hood, Slagsmalslklubben, Sponsored by Destiny (r. Tomas Nilsson, Suedia, 2010). 
# 3 minute, # videoclip,  # muzica face jumatate din film

Putine povesti sunt mai bizare ca Scufita Rosie. Mi s-a parut curioasa de prima oara cand am ascultat-o. De-a lungul timpului, m-am tot intrebat: ce s-o alege de fetita asta cand o creste mare? Aceeasi intrebare si-a pus-o si psihologul Eric Berne, parintele analizei tranzactionale, care a si deconstruit povestea din perspectiva unui martian. Acum cativa ani am conceput un pictorial in Padurea Comana pentru a oferi raspunsul meu. Pictorialul s-a numit „Scufita Rosie la 18 ani sau Little Red Riding Mood”, insa nu vi-l voi arata aici.

Animatia pe care am ales-o e foarte scurta, e mai degraba un videoclip, dar estetica sa de manual de instructiuni incrucisat cu un catalog Ikea exprima foarte bine tocmai aceasta curiozitate analitica. Muzica sustine, de altfel, caracterul nordic al povestii, ca si nevoia noastra de ordine si de categorii.

––

Mai jos vezi scurtmetrajul recomandat de Cristian Neagoe. Poti sa-ti alegi hot short-ul preferat dintr-o sumedenie de filme scurte si bune online, pe www.shortsup.ro/scurtmetraje.