Sâmbătă e Noaptea Lungă: programul complet

Sâmbătă, 2 iulie dăm startul maratonului cinematografic de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte. Opt ore lungi de scurtmetraje aplaudate si premiate la festivaluri internaționale, experiențe multimedia și un live comedy show susținut de artisul hip-hop DOC (Vlad Munteanu) se vor întâlni sub cupola Pavilionului Central Romexpo.

Accesul se face începând cu ora 20.00 iar filmele încep de la ora 21.00.

Biletele se pot cumpăra în avans prin MyTicket, Eventbook și Eventim la prețul de 35 de lei ÎN AVANS până sâmbătă la ora 12.00 AM.  Le găsiți și fața locului, la prețul de 40 de lei și oferă acces la: zona principală de proiecție –un setup de cinema cu 3000 de scaune, piscina urbană, instalație foto-video, food-court.

COVER nlfs

20.00: Acces în Romexpo
Prin Bulevardul Expoziției, Intrarea B

20.00 – 05.00 – outside. Pop-up Food Court 

20.00 – 05.00 – inside. Piscina Urbană 
Piscina Urbană îi provoacă pe cinefili la o joacă altfel. O piscină plină cu bile din plastic în care să poți plonja, să faci tumbe, să te scufunzi, să râzi până nu mai poți.

20.00 – 01.00 – inside. Board-games session

Tabăra de jocuri adună toți pasionații de board-games la o sesiune competitivă destinată să antreneze imaginația.

20.00 – 05:00 – inside. Night Time in Bucharest

Mix digital între fotografiile realizate de Adi Tudose și o selecție de filme scurte românești.

WarmUP funk și disco via nicecream.fm. Specialistul in relaxare, nicecream.fm, deschide seara cu un playlist menit sa te scoată din rutină de zi cu zi, să relaxeze mușchii creierului și să dea tonul pentru maraton. În pauzele dintre proiecții, nicecream.fm oferă câte o pastilă de fericire.

PROGRAMUL FILMELOR

21.00 – 22.15 OpenUP

Accidente si calamități (r. James Cunningham, Noua Zeelanda, 2015), 5’ #comedie

Povestea de culcare citită de tatăl unei familii din regnul marsupialelor se transformă în istoria celui mai feroce dușman al naturii – OMUL. O animație care te lasă cu un zâmbet lung dar și cu gânduri întortocheate cu privire la relația om-natură. VIDEO

Ave Maria (r. Basil Khalil, Palestina/Franta/Germania, 2015) 15’ #comedie

5 călugărițe, trei israelieni și o mașină stricată în mijlocul pustiului, chiar în ajun de Sabat. Ce-ar fi viața dacă nu te-ar scoate din zona de confort? Mai presus de convingeri, legi și religie, suntem cu toții OAMENI. Nominalizat la Oscar. VIDEO.

Căderea (r. Gary O’Neill, Irlanda, 2015), 7’ #animație

Sus în nori, o picătură de ploaie se pregătește pentru prima sa cădere pe pământ: o probă de foc care i-ar putea scoate în cale jumătatea. Cel puțin până la următorul curcubeu.

Vara (r. Ronny Trocker, Franta/Belgia, 2015), 8’ #dramă

Ficțiunea inspirată de poza  fotografului Juan Medina, făcută în vara 2006 pe plaja Gran Tarajal din Spania, este un crescendo de emoții concentrate în 8 minute de geometrie picturală. Este povestea unei fotografii desfăcută în bucățele. VIDEO

Doamna în negru (r. Ivan Barge, Noua Zeelanda, 2015) 12’ #comedie

Un reputat fotograf de modă trebuie să-și dovedească inventivitatea în cea mai atipică situație: dispariția bruscă a unei pisici cu proprietar simpatic. Premiul juriului la Rhode Island International Film Festival, premiul publicului la Clermont-Ferrand.

Viaduct (r. Patrice Laliberté, Canada, 2015), 17’, #dramă

E povestea lui Mathieu, un băiat de 17 ani, care, într-o noapte banală, face trecerea către maturitate printr-un graffiti desenat pe peretele unui viaduct. Un film despre viața de familie – grea dar frumoasă. Cel mai bun film canadian la Toronto International Film Festival. VIDEO.

program complet

22:15 – 22:30 Pauză 15’. Mixed & Chilled by nicream.fm

Prânzul de duminică (r. Celine Devaux, Franta, 2015), 15’ #animație

Cum scapi de prânzul de duminică în familie, cunoscut și ca momentul celor mai incomode întrebări posibile? Când vine vorba de rude, James trebuie să aleagă între iubire și ură, o decizie deloc ușoară. Câștigătorul premiului Cesar pentru animație.

O Noapte in Tokoriki (r. Roxana Stroe, Romania, 2016), 18’ #dramă

La lăsat de seară, Geanina își sărbătorește majoratul în ”Tokoriki”, discoteca din sat, înconjurată de familie și prieteni. În timpul petrecerii, Geanina primeşte din partea prietenului ei o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

Kung Fury (David Sandberg, Suedia, 2015), 30’ #ficțiune, #comedie

În 1985, Kung Fury, cel mai dur polițist din Miami cunoscător de arte marțiale, călătorește înapoi în timp pentru a-l elimina pe cel mai periculos criminal al tuturor timpurilor – Kung Fuhrer Hitler. O parodie cu hohote de râs.

Bâlbâitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015) 12’ #dramă

Marele câștigător al premiului Oscar pentru film scurt în 2016, este o poveste despre singurătate și curaj cu final eliberator. Atunci când ne aflăm în momente pline de încărcătură emoțională, bune sau rele, spunem că am rămas fără cuvinte. Este o metaforă hiperbolică, dar și un mod bun de a descrie ceva ce nu poate fi descris în cuvinte.

23:45 – 00:00 Pauză 15’. Mixed & Chilled by nicecream.fm

00:00 – 00:30  Live Comedy Show cu DOC

DOC

00:30 – 05:00  KeepUP

Voltaire (r. Jan Snoekx, Belgia, 2015), 11’ #comedie #animație

Voltaire, un cocoș anxios, e nevoit să părăsească capelă rurală în care locuiește, din pricina unui furtuni distructive. Se mută într-o catedrală îndepărtată și somptoasă, însă nu e singur acolo. O animație premiată la SITGES International Fantastic Film Festival of Catalonia.

Șunca doamnei Razie (r. Sol Friedman, Canada, 2015), 9’ #documentar

La împlinirea vârstei de 90 de ani, doamna Razie decide să renunțe complet la religia iudaică pentru șuncă și Google. Ce-ți trebuie ca să dai totul pe o viață nouă? Nu mai mult de 10 minute și un film care a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar la Sundance Film Festival.

Povestea unui obiect (r. Carlota Castells Puig, Spania/Marea Britanie, 2015) 10’ #ficțiune

Ce e un obiect? Ce e un subiect? Care-i relația dintre obiect și subiect? Aceasta e doar o parte din contextul scurtmetrajului spaniol regizat de Carlota Castells Puig și premiat pentru cea mai bună regie la Underwire Film Festival.

Vreau să mă îngraș (r. Kevork Aslanyan, Bulgaria / Germania, 2015) 22’ #comedieneagră

Într-o lume comunistă în care Pământul a pierdut gravitatea într-un accident irecuperarbil, Constantine, cântărind doar 60 de kilograme, cunoaște lumea de la fereastra micului apartament de bloc. Dar totul se schimbă când se îndrăgostește de o frumoasă stewardesă de la scara vecină.

Șoc (r. Jamie Donoughue, Kosovo/Marea Britanie, 2015), 21’ #dramă

Prietenia dintre doi băieți riscă să se destrame într-o situație limită. Pe timpul războiului din Kosovo, Petrit și Oki au de făcut o alegere care le va schimba definitiv viața. Un film emoționant nominalizat la Oscar 2016.

Nu putem trăi fara cosmos (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 2015), 16’, #animație

Doi prieteni cosmonauți lucrează zilnic pentru ca visul lor să devină realitate. 15 minute magice care reușesc să îngrămădească în aceeași poveste: prietenia, depășirea limitelor și singurătatea. Scurtmetraj rusesc nominalizat la Oscar.

Mutarea (r. Marcia Fields, Michael Spear, SUA, 2016), 11’ #comedie

Nicio dimineață nu e ca cea în care afli de la altcineva că ai fost părăsit! Viața-i nu-i blândă, dar Ross trebuie să meargă mai departe. Comedie hilară care a fost premiată la South Dakota Film Festival.

Inamicii (r. Pierre-Emmanuel Urcun, Franta, 2015) 27’ #dramă

În anii 90, în timpul războiului civil, terorismul alegerian se instalează în Franța. Un algerian care a trăit toată viața în Franța își cere cetățenia. Doi bărbați. Doua entităti. O singură luptă.

Violet (r. Maurice Joyce, Irlanda, 2015), 8’ #animație

Sunt mulți inamici care ne pot afecta adolescența, însă pentru Violet O’ Reilly cel mai rău a fost triunghiul ce atârna de perete. Obosită să-și vadă reflexia urmarind-o peste tot, fetița decide să renunțe la ea.

Sar (r. Anonymous, SUA, 2015), 10’, #dramă

Paul încearcând să-l convingă pe Cody să coboare de pe acoperiș. O comedie neagră despre sinucideri, religie și 4 iulie. Mențiune la South by Southwest Film Festival.

Viață de câine (r. Phoebe Warries, Marea Britanie, 2016), 8’ #animație

Un câine singuratic face tot posibilul să-și facă viață mai palpitantă, chiar dacă are probabil cel mai plictisitor stăpân din lume. Cel mai bun film studențesc la Anima Brussels.

Te mai uiți și la om (r. Ana Maria Comanescu, Romania, 2015), 23′ #comedie #dramă

Radu și Mădălina, tineri îndrăgostiți, călătoresc cu mașina. Pe drum, iau cu ei un autostopist care le devine simpatic.

Nossiop (r. Zoé Hardy, Belgia, 2015), 5’ #animație #sf

5 minute dintr-o lume posibilă și fascinantă. Din deșeurile lăsate în urmă de civilizația noastră iau naștere Nossiopienii, pești-umanoizi care descoperă placa navei Pioneer și decid să întâlnească din nou rasa umană.

Marele albastru (r. Ciarán Dooley, Irlanda, 2015), 15’ #dramă

Marea ne ajuta să ne cunoaștem rădăcinile. Conexiunea stabilită de o fetiță și bunicul său, la malul mării, sfidează timpul și regulile din familie.

Prăjitorul de pâine (r. Cristian Pop, Romania, 2015), 11’ #comedie, #dramă

Lipsit de experiență, un tânăr se lovește mai devreme decât și-ar fi dorit de aspectele dure ale vieții. Drumul către maturitate presupune o alegere greu de făcut. Cine va învinge: prăjitorul de pâine sau bicicleta? Cel mai bun scurtmetraj românesc la Next Film Festival.

Jean-Michel, cerbul (r. Mathieu Auvray, Franta, 2015), 11’ #animație, #comedie

Deși e un super-erou în orașul Vlalbonven, Jean-Michel e complet pierdut în fața frumoasei cămile Gisele. Cum ar putea face față iubirii la fel ca și celorlaltepericole din oraș?

Valul ’98 (r. Ely Dagher, Lebanon, 2015), 15’ #animație, #dramă

Dezamăgit de viața pe care i-o oferă suburbiile Beirutului, Omar decide să descopere adâncurile orașului și se trezește prins într-o lume îndepărtată, ducând o luptă continuă pentru a se simți din nou acasă. Palme d’Or la Cannes Film Festival.

Luna (r. Kevork Aslanyan, Bulgaria / Germania, 2015), 4’ #animație

O ficțiune picturală și spectaculoasă despre circuitul lunii în natură. Cel mai bun film 2d la Uhanimation Expose.

Harta NLFS

Mai multe scurtmetraje

Stare