Sambata cu ras intensiv, duminica de umor relaxant

Toate genurile comice reunite in 20 de scurtmetraje, la ”Weekendul Comediei Scurte”, pe 26 si 27 ianuarie.

Unele te fac sa razi cu lacrimi, altele te uimesc si ridica intrebari. Cateva spun povesti de iubire, iar multe se intorc la copilarie, resursa universala de energie pozitiva. Douazeci de scurtmetraje amuzante proiectate la Cinema Scala in doua seri consecutive aduc cate putin din cele mai populare genuri consacrate comediei: romance, satira, comedie neagra, absurda sau suprarealista.

Personajele insolite se straduiesc sa-si gaseasca locul intr-o lume haotica. Animatia Pe muchia destinului (r.Verena Fels, Germania, 2010) da tonul bunei dispozitii cu o poveste despre sacrificiile facute in numele prieteniei. O vaca deloc gratioasa decide sa-si urmeze destinul si sa ajunga cat mai aproape de singurul ei amic. Pentru asta trebuie sa treaca o proba de foc ce implica multa echilibristica si umor. A obtinut premiul pentru cel mai bun film tanar la Anima Mundi, festival intrenational de animatie din Brazilia. Sirul aventurilor continua cu Angajatul Lunii (r. Olivier Beguin, Elvetia, 2011), o comedie neagra despre job-hunting in lumea zanelor, vrajitoarelor, si elfilor. Ce trebuie sa faca un vampir pentru a-si gasi slujba potrivita? Portia de romance e adusa de Dragoste la prima vedere (r. Mark Playne, Spania/Marea Britanie, 2011), comedie emotionanta care reitereaza circuitul universal al iubirii, fara interventii siropoase si fara cuvinte, doar cu muzica.

Seara se incheie in viteza cu Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), scurtmetraj nominalizat la Chicago International Film Festival. O guma de mestecat, o cafea cu lapte, o tigara aprinsa pe jumatate, o lesa in mijlocul strazii. Aparent fara legatura, insa fiecare gest conteaza pentru deslusirea misterului: incotro alearga eroul?

Duminica, ritmul comediilor e mai potolit, atat cat sa pregateasca terenul pentru o noua saptamana. Ma iau in casatorie (r. Garrick Hamm, Marea Britanie, 2010) a castigat premiul pentru cea mai buna comedie la L.A ShortFest si premiul cel mare la Rhode Island International Film Festival. Toata lumea viseaza la un mariaj fericit alaturi de un suflet pereche. Dar Oliver decide sa se casatoreasca cu el insusi si nimic nu-l poate intoarce din drum.  O insiruire curioasa de coincidente e o mostra exemplara de hilar si absurd. Trei barbati care au o zi proasta si trei epoci istorice duc la un singur incident care dinamiteaza viata linistita din Amsterdam. Scurtmetrajul a primit premiul publicului la Aspen ShortFest, nominalizari la Clermont-Ferrand si la Hong Kong International Film Festival. In Diplomatie (r. Jon Goldman, SUA, 2009), barierele culturale sunt depasite de dialogul sincer si amuzant, iar relatiile dintre Statele Unite si Iran iau o turnura neasteptata.

Vezi AICI programul integral al evenimentului. 

Detalii despre BILETE si ABONAMENTE.

ShortsUP vorbeste despre filme scurte si pe Facebook si Twitter.

Mai multe scurtmetraje

Stare