Revolutia pe internet

Dupa ce a facut ravagii intr-un satuc romanesc uitat de lume, revolutia a ajuns acum si pe internet. Scurtmetrajul documentar romanesc Stremt 89 (r. Dragos Dulea, Anda Puscas, Romania, 2011) a fost probabil unul dintre cele mai aplaudate filme de la ShortsUP, proiectat in 2012 la Comedy Night. Nu e de mirare ca a strans atata simpatie publica si peste 18 premii nationale si internationale, pentru ca Stremt 89 este genul de film de care n-ai cum sa nu te indragostesti. E sincer, amuzant, sensibil pe alocuri intr-un mod subtil.

stremt_89-1024x552

In cele 13 minute de „haos plutitor” devii complice la intamplarile cel putin ciudate care au avut loc acum 20 de ani intr-un satuc romanesc din creierul muntilor. Povestea se reduce in final la damigene, beciuri intunecate, o mana de localnici hotarati sa schimbe regimul si multe suspiciuni de terorism. Dar personajele sunt de-a dreptul fermecatoare si daca nu va conving sa urcati degraba intr-un tren cu directia Alba pentru a descoperi adevaratul Stremt, sigur o sa va tina cu sufletul la gura pana la finalul fimulului.

Ne bucuram ca Stremt 89 e online si le multumim regizorilor, Dragos Dulea si Anda Puscas, pentru asta. Il puteti viziona AICI.

Mai multe scurtmetraje

Stare