Revolutia pe internet

Dupa ce a facut ravagii intr-un satuc romanesc uitat de lume, revolutia a ajuns acum si pe internet. Scurtmetrajul documentar romanesc Stremt 89 (r. Dragos Dulea, Anda Puscas, Romania, 2011) a fost probabil unul dintre cele mai aplaudate filme de la ShortsUP, proiectat in 2012 la Comedy Night. Nu e de mirare ca a strans atata simpatie publica si peste 18 premii nationale si internationale, pentru ca Stremt 89 este genul de film de care n-ai cum sa nu te indragostesti. E sincer, amuzant, sensibil pe alocuri intr-un mod subtil.

stremt_89-1024x552

In cele 13 minute de „haos plutitor” devii complice la intamplarile cel putin ciudate care au avut loc acum 20 de ani intr-un satuc romanesc din creierul muntilor. Povestea se reduce in final la damigene, beciuri intunecate, o mana de localnici hotarati sa schimbe regimul si multe suspiciuni de terorism. Dar personajele sunt de-a dreptul fermecatoare si daca nu va conving sa urcati degraba intr-un tren cu directia Alba pentru a descoperi adevaratul Stremt, sigur o sa va tina cu sufletul la gura pana la finalul fimulului.

Ne bucuram ca Stremt 89 e online si le multumim regizorilor, Dragos Dulea si Anda Puscas, pentru asta. Il puteti viziona AICI.

Mai multe scurtmetraje

Stare

Dupa ShortsUP via Londra

Liftul (r. Marc Isaacs) si Viespea (r. Andrea Arnold) au fost cele mai populare filme la ShortsUP via Londra de…