Scurtmetrajul saptamanii, Florentina Ciuverca

Intens
zerorececaldutfierbintehot short
Loading ... Loading ...

*Hot Short e o rubrica saptamanala cu filme scurte iubite de oameni pe care-i apreciem. Mai multe aici.

Florentina Ciuverca este fondator si editor al publicatiei online de cinema Filmreporter.ro. In 2013 a fost bursier Alex Leo Serban la New York si de-a lungul timpului a fost corespondenta la Festivalul de la Cannes, Venetia, Roma si Berlin. A scris pentru „Evenimentul zilei”, „Adevarul”, „Regard”.

florentina cannesUn scurtmetraj recomandat de Florentina Ciuverca: The Patterns Trilogy (r. Jamie Travis, Canada, 2005)

Cand l-am vazut la NexT, in 2007 sau 2008, m-am indragostit pe loc. The Patterns Trilogy, regizat de canadianul Jamie Travis, e unul dintre cele mai bizare si inventive filme de dragoste pe care le-am vazut vreodata. E un mix de David Lynch cu Wes Anderson si Stanley Kubrick (pe ici pe colo), e melodrama si horror, e hiperstilizat si OCD friendly 🙂

Doi tineri – ambii singuratici si, aparent, obsesiv-compulsivi – se intalnesc si se cauta apoi reciproc, insa cautarea asta are tensiunea unui film horror. Decorurile urban chic de anii 60, obiectele animate, umorul, jocurile vizuale, muzica (partea a treia e musical!), toate se imbina perfect in bijuteria asta de film.

Ca bonus, tot de la Jamie Travis – care le-a facut un cadou grozav fanilor sai punandu-si singur scurtmetrajele pe Vimeo.com – va recomand excelentul „The Saddest Boy in the World”.

––

Mai jos vezi trilogia Patterns, recomandarea Florentinei Ciuverca. Poti sa-ti alegi hot short-ul preferat dintr-o sumedenie de filme scurte si bune online, pe www.shortsup.ro/scurtmetraje.