Programul Marele Picnic ShortsUP

Vineri şi sâmbătă, pe 24 şi 25 iulie, sunteți invitați pe iarba Grădinii Botanice la cel mai mare picnic cinematografic de prin oraș. Vă așteaptă o călătorie cu povești din filme scurte cu vedere spre cerul liber. Vă sfătuim să puneți în bagaje pături de iarbă verde și tot echipamentul necesar pentru un picnic ca la carte 😉 Mai jos detalii despre program.

IMPORTANT: Nu e permis accesul cu mâncare și băutură din exterior. Mulțumim de înțelegere!

panos

Vineri, 24 iulie

18:00: Acces în Grădina Botanică (prin Strada Intrarea Portocalelor, din Splaiul Unirii)

18:00 – 21.30. Program extra-filme

Ca să intri în atmosfera de vacanță, ţi-am pregătit tururi ghidate în care vei descoperi spațiul Grădinii Botanice, un outdoor corner cu board games, cursuri de frisbee, jocuri de iarbă verde, ateliere de jonglerie, o librărie în care poți explora cele mai recente apariții livrești. 

Tururi ghidate în Grădina Botanică. Cei care vor sa descopere Gradina Botanica cu ocazia picnicului, o pot face printr-un tur ghidat printre aleile unuia dintre cele mai frumoase spatii verzi din București. Tururile sunt realizate cu sprijinul voluntarilor de la Asociatia Team Work şi încep de la ora 19:00, lângă sectorul denumit ”Gradina Italiana”. Durează aproximativ 30 de minute. 

Board Games Corner. Imaginația la treabă! Spațiul cu jocuri de societate e amenajat de prietenii de la Playdays, Creative Board Gaming și Taraba de jocuri 

Antrenamente de Ultimate Frisbee. Totul despre cel mai popular sport de iarbă verde de la Bucharest Ultimate, comunitatea iubitorilor de ultimate frisbee din București.

Librărie de Grădină. Librăria Humanitas vine la Marele Picnic cu o bibliotecă outdoor. Poți să stai liniștit pe iarbă și să răsfoiești cărțile tale preferate. 

Ateliere de jonglerie. Și alte surprize aduse de Incubator.

21.30: 23.30. Scurtmetraje cu dor de ducă, ziua #1. 

Votează scurtmetrajul preferat pe www.shortsup.ro/competiție.

Alice si cu mine (r. Micha Wald, Belgia, 2004). Cum sa-ti gasesti echilibrul intre un grup de matusi galacioase si o prietena nervoasa? ”Alice et moi” e povestea unei zilei din viata lui Simon. Ziua in care decide sa fie sofer pentru Mala, Lydia si Colette, ziua in care Alice ii da papucii prin telefon, ziua in care totul se intampla pe dos.

Mythopolis (Polonia, 2013) o comedie animată în care personaje legendare din mitologia greacă sunt nevoite să-și rezolve problemele în lumea prea complicată de azi.

Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011) O gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o lesă în mijlocul străzii. Aparent fără legătură, însă fiecare gest contează pentru deslușirea misterului cel din urma. Încotro aleargă eroul nostru? Comedie nominalizată la Chicago International Festival.

Off Competition

Între pământ și cosmos (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014). Mamă și soție devotată, Sarah se trezește într-o zi cu capul în nori. La propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape. Cel mai bun scurtmetraj britanic la premiile Bafta și cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest. Cel mai bun scurtmetraj străin la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte.


_______________________________________________________________________________________________________________________

Sâmbătă, 25 iulie

18:00: Acces în Grădina Botanică

18:00 – 20:00: Program extra-filme 

21.00 – 22.30: DJ K-lu session: hip-hop, funk, breaks. Atmosfera Marelui Picnic va fi antrenată în seara de sâmbătă de Dj K-lu, artistul care a reușit să aducă muzica mai aproape de film, mixând beaturi de hip-hop si funk cu pasaje din filme clasice românești. De la 20 la 22.00, înainte de începerea filmelor, K-lu lansează invitația la dans cu muzică și show vizual pe pajiștea denumită ”Grădina Italiană”.

22.45 – 00.45: Scurtmetraje cu dor de ducă, ziua #2

Votează scurtmetrajul preferat pe www.shortsup.ro/competiție.

Ela, Panda si Madam (r. Andrei Rautu, Romania, 2013). O comedie de râsu’ plânsu’ în care o tânăra corporatistă trebuie să-și ducă bunica la mare și să se întoarcă la timp în Bucuresti pentru a nu-și pierde jobul.

Vocea rațiunii (r. Martin Rosete, Spania, 2011). Astronautul care mai are 3 minute de oxigen ești tu, la fel ca soldatul care încearcă în zadar sa-și salveze viața sau pescarul care nu reușește să ajungă la suprafață. Orice scenariu ai alege, perspectivele sunt sumbre, iar destinul tău e dirijat de vocea unui narator agitat. Scurtmetraj răsplătit cu 44 de premii, selecționat în peste 80 de festivaluri și nominalizat la premiile Goya la categoria „Cel mai bun scurtmetraj”.

Piscina albastră (r. Alexandra Hetmerova, Cehia, 2010). Din mijlocul unui oraș gălăgios e loc de întâlnire pentru EL si EA. Sunt amândoi diferiți dar asta contează prea putin într-o frumoasa noapte de vara. Nota 10 pentru sound-design!

Pistolarul (r. Eric Kissack, SUA, 2014). Western modern despre pericolul onestității absolute povestit de vocea unui narator cu (prea multă) personalitate.

Off Competition

Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012) Williams, psihiatru de meserie, e nevoit sa-l examineze pe enigmaticul domn Voorman, prizonierul care se crede Dumnezeu. A fost nominalizat la Oscar si Bafta.

gradina botanica_igu

Mai multe scurtmetraje

Stare