Programul filmelor la Marele Picnic

Weekendul acesta toate drumurile duc spre Grădina Botanică, cea mai accesibilă destinație urbană de vacanță. Marele Picnic ShortsUP prinde viață la a 2-a ediție cu două seri de film, muzică și relaxare pe insula de evadare preferată a cinefililor. TRAILER.

Opt scurtmetraje premiate concureză pentru titlul de cel mai bun film în competiția ShortsUP Audience Award. Spectatorii le vor vedea tolăniți pe pături, la răcoarea grădinii. Filmul câștigător, ales de public, va fi răsplătit cu un premiu de 1000 de Euro. Scurtmetrajele pot fi votate pe www.shortsup.ro/competitie.

vocea ratiunii

VINERI

Alice si cu mine (r. Micha Wald, Belgia, 2004). Cum sa-ti gasesti echilibrul intre un grup de matusi galacioase si o prietena nervoasa? ”Alice et moi” e povestea unei zilei din viata lui Simon. Ziua in care decide sa fie sofer pentru Mala, Lydia si Colette, ziua in care Alice ii da papucii prin telefon, ziua in care totul se intampla pe dos.

Mythopolis (Cehia, 2013). O comedie animată în care personaje legendare din mitologia greacă sunt nevoite să-și rezolve problemele în lumea prea complicată de azi.

Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011). O gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o lesă în mijlocul străzii. Aparent fără legătură, însă fiecare gest contează pentru deslușirea misterului cel din urma. Încotro aleargă eroul nostru? Comedie nominalizată la Chicago International Festival.

Off Competition

Între pământ și cosmos (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014). Mamă și soție devotată, Sarah se trezește într-o zi cu capul în nori. La propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape. Cel mai bun scurtmetraj britanic la premiile Bafta și cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest. Cel mai bun scurtmetraj străin la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte.

SÂMBĂTĂ

piscina albastra

Votează scurtmetrajul preferat pe www.shortsup.ro/competiție.

Ela, Panda si Madam (r. Andrei Rautu, Romania, 2013). O comedie de râsu’ plânsu’ în care o tânăra corporatistă trebuie să-și ducă bunica la mare și să se întoarcă la timp în Bucuresti pentru a nu-și pierde jobul.

Vocea rațiunii (r. Martin Rosete, Spania, 2011). Astronautul care mai are 3 minute de oxigen ești tu, la fel ca soldatul care încearcă în zadar sa-și salveze viața sau pescarul care nu reușește să ajungă la suprafață. Orice scenariu ai alege, perspectivele sunt sumbre, iar destinul tău e dirijat de vocea unui narator agitat. Scurtmetraj răsplătit cu 44 de premii, selecționat în peste 80 de festivaluri și nominalizat la premiile Goya la categoria „Cel mai bun scurtmetraj”.

Piscina albastră (r. Alexandra Hetmerova, Cehia, 2010). Din mijlocul unui oraș gălăgios e loc de întâlnire pentru EL si EA. Sunt amândoi diferiți dar asta contează prea putin într-o frumoasa noapte de vara. Nota 10 pentru sound-design!

Pistolarul (r. Eric Kissack, SUA, 2014). Western modern despre pericolul onestității absolute povestit de vocea unui narator cu (prea multă) personalitate.

Off Competition

Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012) Williams, psihiatru de meserie, e nevoit sa-l examineze pe enigmaticul domn Voorman, prizonierul care se crede Dumnezeu. A fost nominalizat la Oscar si Bafta.

Mai multe scurtmetraje

Stare