Program scurtmetraje ShortsUP/ Green Screen

ShortsUP/ Green Screen – filme 27 noiembrie Muzeul Taranului Roman:

1. Varmints
UK, 2008, r. Mark Craste – 24’
Realizatorii cunoscutului si premiatului „JoJo in the Stars” revin cu o animatie emotionanta, nominalizata la premiile Bafta de anul acesta. In fata urbanizarii violente si a indiferentei fata de natura, o creatura fragila se zbate sa pastreze ramasitele lumii frumoase pe care a cunoscut-o candva. Dar cu ce pret vine salvarea…?

2. Milky Way
Romania, 2008, r. Ivana Mladenovic – 10’
Doi vacari de la marginea Bucurestiului traiesc intr-o lume fara reguli, ghidati numai de relatia cu animalele si de scopul declarat de a obtine cel mai natural lapte. Pelicula a castigat premiul pentru cel mai bun documentar la Filmul de Piatra in 2009.

3. Suicycle
SUA, 2007, r. Curiosity Group – 1’
Comedie neagra despre circuitul substantelor in natura si felul in care ceea ce elimina oamenii provoaca indigestie naturii.

4. Big City
Suedia, 2008, r. Rafael Deugenio – 12’
Un apartament intr-un bloc inalt dintr-un oras supraaglomerat. Un baietel de 4 ani se joaca cu masinutele si se uita la televizor, ascultand oamenii care urca sau coboara pe scari. Zilele trec, actiunea se repeta, iar singura companie a copilului ramane ursuletul de plus. Cum se termina aceasta poveste misterioasa si trista?

5. Caţel negru pişăcios
Romania, 2007, r. Dan Panaitescu – 1’30’’
Personajul principal este un caine semi-retard, dar foarte simpatic, care se razbuna pe oameni pentru raul pe care acestia i l-au facut. A obtinut premiul pentru cel mai bun clip publicitar in cadrul Anim’est 2009.

6. Counting Lambs
Germania, 2008, r. Nico Sommer – 15’
Franz este cioban de cateva decenii. In timp ce traverseaza cu turma de oi prin parcul din orasul german Kassel, atat el, cat si vizitatorii din parc trebuie sa raspunda la cateva intrebari filozofice… Un documentar de o ironie dulce, care sugereza cu umor comparatia intre viata si oi.

7. Carpa Diem
Italia, r. Sergio Cannella, 2007 – 1’30’’
„Inchide robinetul cand nu ai nevoie de apa care curge…” O viziune fantastica despre dragostea pentru planeta. Filmul a primit nenumarate premii la festivalurile de filme eco si recunoasterea UNESCO pentru cel mai bun film cu tema „drepturile omului” in 2007.

8. ID
Serbia, r. Miroslav Jovic, 2009 – 8’
Un film depre identitatea pierduta intr-o lume in care oamenii stau prea mult inchisi in case si vad prea putin soarele… Unde sa-ti gasesti adevarata fiinta ?

9. Becoming
SUA, 2009, r. Ayelen Liberona, Joseph Johnson Cami – 9’
O metafora vizuala puternica despre lupta inegala a omului cu natura.

10. Familia 068
Spania, 2008, r. Toni Edo, Ruben Margallo – 27’
Documentar ce prezinta viata zilnica a unei familii din „Chureca”, cel mai mare teren de depozitare a gunoaielor din Nicaragua. 500 de oameni isi duc zilele aici si au, in loc de nume, numere. Totusi, ei par multumiti cu viaţa lor…

11. Mirage
SUA, 2006, r. Youngwoong Jang – 8’
Animatie futurista despre conflictul intre lacomie si grija fata de mediu.

Vezi trailer.

More shortfilms

Mood

Dupa ShortsUP via Londra

Liftul (r. Marc Isaacs) si Viespea (r. Andrea Arnold) au fost cele mai populare filme la ShortsUP via Londra de…