Program Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Logorama, scurt-metrajul castigator la Oscar 2010

21:00 – Filme Open UP:

 • Cum trece timpul / Comme le temps passe
  Franta, 2009, r. Cathy Verney

  La 30 si ceva de ani, parizianul Baptiste, impreuna cu sotia, viziteaza un cuplu de prieteni cu care nu s-au vazut de multi ani. Prilej de trecere in revista a amintirilor, dar si a alegerilor de viata foarte diferite. Filmul a castigat premiul publicului la Clermont-Ferrand, cel mai prestigios festival de scurtmetraje din lume.

 • Nunta lui Oli
  Romania, 2009, r. Tudor Jurgiu

  In bucataria lui din București, Dorel se pregatește pentru ce pare a fi o petrecere. De fapt, este vorba de nunta fiului sau, care are loc in SUA. Cum e sa fii invitat la nunta prin webcam?

 • Logorama
  Franta, 2009, r. Hervé de Crecy, H5, François Alaux, Ludovic Houplain

  Curse de masini printre animale salbatice si o teribila si complicata criza a ostaticilor… Animatie castigatoare la Oscar.

22:30 – Filme Warm UP:

 • Incident la o banca / Händelse vid bank
  Suedia, 2010, r. Ruben Östlund

  O reconstructie detaliata si foarte amuzanta a unui fals jaf armat la banca. Trofeul Ursul de Aur pentru scurtmetraj.

 • Frumoasa din Padurea Adormita a bunicii / Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty
  Irlanda, 2008, r. Nicky Phelan

  Bunica povesteste „Frumosa din Padurea Adormita” din perspectiva zanei batrane, pe care n-a invitat-o nimeni la botez. O face oare din razbunare? Nominalizat la Oscar, categoria animatie.

 • Muzica in sange
  Romania, 2010, r. Alexandru Mavrodineanu

  O auditie la un faimos producator de manele; tatal si fiul sunt aproape de visul lor. Lucrurile nu merg insa asa cum se asteptau, dar, uneori, fericirea vine de unde nu te astepti. Cu Andi Vasluianu si Dorotheea Petre. Nominalizat la Clermont-Ferrand 2010.

 • Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death
  Marea Britanie, 2008, r. Nick Park

  Mica afacere a lui Wallace si Gromit e in pericol atunci cand un ucigas misterios ameninta toate brutariile din oras. Animatie castigatoare la Premiile BAFTA.

23:50 – Filme Winners UP:

 • Noii Locatari / The New Tenents
  SUA/Danemarca, 2009, r. Joachim Back

  Un vecin indiscret, un traficant de droguri ce-ti ingheata sangele in vene si un sot ce flutura o arma. Noul lor apartament isi dezvaluie o istorie terifianta intr-un film amuzant, romantic, dar si inspaimantator. Castigator la Oscar, sectiunea fictiune.

 • Mic dejun la Paris / French Roast
  Franta, 2008, r. Fabrice O. Joubert

  Un om de afaceri isi savureaza cafeaua intr-o cafenea pariziana si descopera ca i-a disparut portofelul. Nominalizat la Oscar, categoria animatie.

 • Derby
  Romania, 2010, r. Paul Negoescu

  Intr-o seara, Mircea isi aude fiica de 15 ani facand sex cu prietenul ei in camera alaturata. Film nominalizat la Festivalul de la Berlin.

 • In loc de Abracadabra / Instead of Abracadabra
  Suedia, 2009, r. Patrik Eklund

  Tomas e cam batran pentru a locui cu parintii, dar visul sau de a deveni magician nu-i da alta sansa. Nominalizat la Oscar, categoria fictiune.

01:10 – Filme invitate:  TIFF 2010, sectiunea Umbre

02:00 – Filme Cheer UP:

 • Hayerida (The Descent)
  Israel, 2009, r. Shai Miedzinski

  O familie cauta o piatra. O piatra ce ar putea deveni piatra funerara a fiului lor. Cautarea se transforma intr-o aventura. Castigator al Ursului de Argint.

 • Doamna si Coasa / The Lady and the Reaper
  Spania, 2009, r. Javier Recio Gracia

  O doamna batrana si simpatica isi astepta moartea pentru a-l reintalni pe sotul pierdut. Dar, cand vine vremea, un doctor arogant tine sa-i salveze viata cu orice pret. Animatie nominalizata la Oscar.

 • Colivia
  Romania/Olanda, 2009, r. Adrian Sitaru

  Cina. Mama si tata mananca, in timp ce fiul isi face aparitia cu un porumbel ranit in brate. Va gasi baiatul intelegere la ai lui? Filmul a castigat premiul DAAD Short Film Prize la Berlin.

 • Pestisorul de Aur / Miracle Fish
  Australia, 2009, r. Luke Doolan

  La aniversarea celor 8 ani, Joe isi doreste ca toti oamenii din lume sa dispara. E posibil ca visul lui sa fi devenit realitate? Fictiune nominalizata la Oscar.

03:30 – Filme invitate:  Best of Anim’est 2009

04:30 – Filme Waking UP:

 • Septembrie / September
  Marea Britanie, 2008, r. Stewart le Maréchal, Esther May Campbell

  Intr-un colt uitat de lume, Marvin are o viata trista. Aparitia unui adolescent extraordinar ii schimba insa complet viata. Castigator BAFTA.

 • Usa / The Door
  Irlanda/Ucraina, 2008, r. Juanita Wilson

  Un barbat si familia sa au de-a face cu teribilele urmari ale dezastrului de la Chernobyl. Nominalizat la Oscar, categoria fictiune.

 • Venus si eu / Venus vs Me
  Belgia, 2009, r. Nathalie Teirlinck

  Marie are 12 ani, dar inca nu se poate desprinde de copilarie. Cand mama i-l prezinta pe noul sau iubit, fata incearca cu disperare s-o recastige numai pentru ea. Scurtmetrajul a obtinut premiul Academiei Europene de Film.

Bilete: Eventim.ro si la intrare.

Trailer Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2010:

Mai multe scurtmetraje

Stare