Amintiri din Epoca de Aur: ShortsUP

shortsup-amintiri-din-epoca-de-aur-mnac

Vineri seara, de la 20.00, la Muzeul National de Arta Contempora din Bucuresti a avut loc primul eveniment ShortsUP, in cadrul caruia au fost proiectate toate scurtmetrajele din seria „Amintiri din Epoca de Aur”, scrise si co-regizate de Cristian Mungiu.

Cei peste 800 de cinefili care au venit la ShortsUP au intrat in atmosfera «Epocii de Aur» inainte de a se stinge luminile in sala si de a incepe proiectia.

In timp ce «militienii» ii grupau pe spectatori inca de la intrare si le dadeau stegulete rosii, regizorul Cristian Mungiu a coborat dintr-un ARO cu girofar si a salutat publicul, impreuna cu cativa dintre actorii din distributie: Diana Cavaliotti, Paul Dunca, Viorel Comanici. La finalul celor 3 ore de proiectie, publicul a aplaudat minute in sir.

Inainte de filme, dar si la petrecerea de dupa, s-au impartit cravate rosii si cornulete de casa pe muzica din anii 70 – 80, iar in sala de marmura de la MNAC/ Palatul Parlamentului s-a sarit pentru prima data sotronul. Un cor de „pionieri” a provocat amuzament si a trezit alte amintiri participantilor.

ShortsUP va aduce in fiecare luna o selectie de scurtmetraje de exceptie, din intreaga lume, dublata de o experienta cinematografica interactiva, in care publicul face parte din scenariul evenimentelor.

ShortsUP este organizat de Asociatia Oricum si Feeder.ro, cu sprijinul Vodafone.

Mai multe scurtmetraje

Stare

ShortsUP la Bookfest Brașov

ShortsUP la Bookfest Brașov

Pentru că ne place orașul de sub Tâmpa și pentru că e perioada perfectă de descoperit povești, ShortsUP va fi prezent…