Playlist: erotismul la început de secol

Despre cum era erotismul la început de secol, în patru filme scurte din patrimoniul colectiv. Mai multe despre tabuurile lumii la ediția de primăvară ShortsUP, Erotic Shorts – pe 20 şi 21 martie la Cinema PRO. Două seri de scurtmetraje premiate legile universale ale atracției.

The May Irwin Kiss (1896)

Primul sărut văzut vreodată în filme a fost imaginea unui cuplu victorian surprinsă pe kinetoscop, integrată în piesa de Broadway the Window Jones. Scena a fost catalogată drept șocantă și pornografică de Biserica Romano-Catolică.

Carmencita (1894)

Dansatoarea spaniolă Carmencita a fost prima femeie care şi-a făcut apariția pe cameră și prima femeie prezentă în cinema-ul american. Scurtmetrajul a fost filmat pe 10-16 martie 1894 de angajatul lui Edison, William K.L. Dickson. În unele cazuri, proiecția a fost considerată scandaloasă din cauza imaginilor care înfățișau picioarele și gambele Carmencitei. A fost unul dintre primele filme cenzurate din istoria cinematografiei.

Après Le Bal (1897)

Una dintre primele scene nud din istorie.

The Birth of the Pearl (1901)

Un film scurt considerat provocator și realizat de producătorii de entertainment ieftin, dedicat clasei de mijloc urbane.

Mai multe scurtmetraje

Stare