Oamenii Cotroceniului în patru documentare-testimonial

Ediția a 3-a ediție a evenimentului Marele Picnic a avut ca temă memoria colectivă a cartierului Cotroceni, în care se află Grădina Botanică, gazda ShortsUP din fiecare vară. Am vrut să investigăm cum a evoluat cartierul de-a lungul anilor și cine sunt oamenii aducători de schimbare.  Istoria vie a Cotroceniului, din vremurile monarhiei până la perioada naționalizării și a modernizării urbane, e păstrată și dusă mai departe de locuitorii săi.

Partea 1: Ieri și azi

Povestit de: Monica PANEA – Trainer, Alexandru CALOMFIRESCU – inginer, Barbu CIOCULESCU – scriitor
Miruna VLADA – scriitoare, Dinu DROG – avocat , Maria UNGUREANU – arhitect, Paul NEGOESCU – rezigor.

Partea 2: Familia Cioculescu 

Povestit de: Barbu CIOCULESCU, scriitor

Partea 3: Schimbarea 

Povestit de: Anca ANTON – asociația Team Work, Maria UNGUREANU – asociația În Cotroceni, Dinu DROG – asociația În Cotroceni, Iulian UNGUREANU – asociația În Cotroceni.

Partea 4: Grădina Botanică

Povestit de: Paulina ANASTASIU – Director Grădina Botanică  ”DimitrIe Brândză”, Petronela COMĂNESCU –  Biolog Grădina Botanică, Eugenia NAGODĂ, Biolog Grădina Botanică, Anca ANTON – asociația Team Work, Miruna VLADA – scriitoare.

Cele patru video-testimoniale au fost realizare de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociația În Cotroceni, finanțate în cadrul programului București Oraș-Invizibil demarat de ARCUB și Primăria Municipiului București.

Mai multe scurtmetraje

Stare