O noapte cu filme scurte, muzica si atmosfera urbana

Electric Brother, Bucuresti Optimixed si jocuri de societate sambata la ”Noaptea Lunga a Filmelor Scurte”

Pentru al 5-lea an consecutiv, ShortsUP aduce la un loc scurtmetrajele premiate intr-un singur eveniment-maraton. Filmele sub 20 de minute aplaudate la Oscar, Bafta, Sundance, Berlin sau Clermont-Ferrand pot fi vazute la Bucuresti, sambata, pe 8 iunie, la ”Noaptea Lunga a Filmelor Scurte”.

Experienta scurtmetrajelor valoroase vine la pachet cu muzica buna, antrenamente ludice si expozitii de arta urbana. Cele sase ore de film proiectate la Turbohalle aduc cate putin din fiecare gen cinematografic consacrat. Comedia e bine reprezentata de animatia Cui i-e frica de zbor? (r. Conor Finnegan, Irlanda, 2012) care a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la L.A. ShortFest. Musicalul vine odata cu scurtmetrajul Evadarea lui Jimmy (r. Trevor Anderson, Canada, 2012), un film ce compune portretul unui fost dansator de Brodway. Doza de drama e adusa de Inainte de Stingere (r. Shawn Christensen, SUA, 2012), castigatorul premiului Oscar, iar Colectionar de Umbre (r. Tom Van Avermaet, Belgia / Franta, 2012)  ne introduce intr-o lume fantastica. Programul filmelor.

Electric Brother, producator, DJ si sound designer roman va explora muzical lumea filmului printr-un DJ set in ton cu cea mai lunga noapte cinematografica a anului. De la 20:30, spatiul Turbohalle va fi animat de vibratiile jazzy ale filmelor frantuzesti, de ritmurile soul si r’n’b din filmele americane ale anilor 70’ sau de nuantele disco, funk si pop ale peliculelor recente. Un mix muzical eclectic care va potenta magia povestilor si atmosfera de visare. Trailerul evenimentului.

La ShortsUP LoungeBucuresti Optimixed @Noaptea Lunga Zone, povestea unui altfel de Bucuresti prinde viata in expozitia Bucuresti Optimixed, rezultatul interventiei spontane a 12 artisti ilustratori peste lucrarile fotografului Cristian Vasile. Scenariul e adus la viata de peisajele si personajele care definesc freamatul urban al capitalei si de tehnica artei remixate (panza, print si digital). [Photo: Bucuresti Optimixed. Credit photo © Dragoş Mălăescu]

In pauzele dintre filme, imaginatia spectatorilor curiosi va fi pusa la incercare in zona dedicata jocurilor de societate. Jungle Speed, Dobble, Catan, Dixit, Ligretto, Fluxx si alte cateva boardgames oferite de Red Goblin pregatesc terenul pentru socializare si voie-buna.

––

”Noaptea Lunga a Filmelor Scurte” are loc la Turbohalle, cel mai mare spatiu fost industrial dedicat evenimentelor culturale, incepand cu ora 20:00.  Biletele sunt puse in vanzare prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau la eveniment, la pretul de 35 de lei. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

Mai multe scurtmetraje

Stare