O noapte cu 25 de filme de top in 5 orase concomitent

Cinci orase, 25 de filme de top si nenumărate stari de spirit. Cuvantul-cheie la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012: diversitate

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc pe 23 iunie in Bucuresti, la Biblioteca Nationala, si concomitent in alte 4 orase din tara. Noaptea scurtmetrajelor ShortsUP va fi o experienta multiculturala diversa, care aduna productii valoroase din toate colturile lumii, stari de spirit pentru orice spectator si activitati interactive pentru mintile curioase.

Circuitul cinematografic va trece prin Turcia, Egipt, Canada, India, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda, Franta, Germania, Kosovo, Serbia și România. O calatorie nocturna ghidata de 25 de filme si tot atatea povesti despre timp, prietenie, decizii sau regăsiri. Turul de forta dureaza pana la 5 dimineata.

Emotia puternica o aduce filmul “Tacerea” (regia L. Rezan Yesilbas, Turcia) despre un cuplu cu cinci copii, care a cucerit la sfarsitul lunii mai juriul de la Cannes, acordandu-i Palme d’Or. Filmul este proiectat in premiera in Romania. Doza de suspans vine de la “Tarmul” (r. Terry George, Marea Britanie), fictiunea castigatoare anul acesta la Oscar. Relatia dintre doi prieteni e intreruptă de nelinistile din Irlanda de Nord. Comicul e adus de “Balonul negru” (r. Joshua Safdie, Ben Safdie, SUA). In timp ce incearcă sa plimbe 40 de copii prin New York, un barbat stresat pierde “esentialul”: baloanele. Castigator la Sundance, fictiune, in competitia nationala. TRAILERUL EVENIMENTULUI POATE FI VAZUT AICI.

Mai multe despre FILMELE ROMANESTI din program.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte ajunge anul acesta la mai multi cinefili din Romania. Proiectia de la Bucuresti se va tine simultan si la Timisoara, Cluj, Brasov si Sibiu. Evenimentele locale vor include aceleasi filme scurte, cu exceptia scurtmetrajului interactiv.

PROGRAMUL integral al evenimentului.

In tara, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc astfel: Timisoara – in Gradina de Vara de la Filarmonica, Cluj – in cladirea Casino-ului din Parcul Central, Brasov – la Centrul Cultural Reduta, Sibiu – la Teatrul Gong.

Biletele pentru evenimentul din Bucuresti se pot achizitiona prin MyTicket și Eventim la pretul de 30 de lei sau la intrare, la pretul de 40 de lei.

Mai multe scurtmetraje

Stare