Noaptea Lunga a Filmelor Scurte la a 5-a editie

Despre Noaptea Lunga a Filmelor scurte 2013 in presa scrisa si TV 

Digi24:  Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a adunat 1.200 de cinefili într-o fostă hală industrială din Capitală: Cinefilii bucureşteni au avut parte de un adevărat regal noaptea trecută. Un maraton de şase ore cu cele mai premiate scurtmetraje din ultimul an, cu muzică bună, expoziţii de artă urbană şi jocuri de societate. Vorbim despre cea de-a cincea ediţie a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte – Shorts UP care s-a desfăşurat într-o fosta hală industrială.

Postmodern: Interviu cu Alexandra Safriuc, selectioner de film ShortsUP. “Există relativ puţine festivaluri dedicate scurtmetrajului în România iar şansele de a vedea un film scurt în săli de cinematograf sau locaţii special amenajate sunt puţine pe parcursul anului. De aceea ideea de a reuni scurtmetrajele premiate ale ultimului an într-o singură noapte ne-a venit destul de repede şi firesc pentru că ne-a oferit şansa să prezentăm acest gen cinematografic unui public larg printr-o retrospectivă maraton”– Alexandra Safriuc. Mai multe AICI.

Evenimentul Zilei: Cele mai importante scurtmetraje premiate la Oscar, BAFTA, Sundance şi Chicago Film Festival vor fi proiectate pe 8 iunie, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, la Turbohalle din București. Articolul intreg aici.

Mediafax: Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, pe 8 iunie, la Bucureşti: Scurtmetraje premiate la Oscar, BAFTA, Sundance şi Chicago Film Festival vor fi proiectate pe 8 iunie, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, la Turbohalle din Capitală. Filmele prind viaţă la graniţa dintre real şi fantastic, acolo unde convenţiile se destramă şi fiecare poveste este o transformare. Citește aici tot articolul. 

Mai multe scurtmetraje

Stare