Noaptea Lunga a Filmelor Scurte ajunge si la Cluj, Timisoara si Iasi

Prima editie a evenimentului NOAPTEA LUNGA A FILMELOR SCURTE a avut loc in iunie 2009 si a adunat, numai in Bucuresti, 2000 de iubitori de scurtmetraje.

Ne-am propus atunci, dupa multe semnale pozitive, ca in 2010 sa ducem aceasta noapte cinefila si in marile centre urbane ale tarii. Zis si facut, asa ca am cautat si am gasit o cate o echipa dornica sa implementeze experienta ShortsUP la CLUJ, IASI si TIMISOARA.

Evenimentul va avea loc simultan, in capitala si in cele 3 orase, pe 19 iunie, iar toate detaliile in legatura cu locurile de desfasurare si cu programul le veti afla in scurt timp, de pe aceasta pagina sau din presa.

Afis Noaptea Lunga Bucuresti

La Cluj, suntem mandri sa anuntam ca ShortsUP va fi implementat de colegii de la UzinaDuzina. Laura Panait lucreaza in management cultural la Fabrica de Pensule (asociatiile Artlink si AltArt) si este presedinte UzinaDuzina; e doctorand in antropologie si o inflacarata iubitoare de Cluj. Liviu Pop este asistent cercetare la Institutul Arhiva de Folclor a Academiei Romane, vicepresedinte UzinaDuzina, doctorand in antropologie si mare pasionat de cultura digitala.

La Iasi, ShortsUP va fi coordonat de Ciprian Ionescu, absolvent de studii economice si unul dintre creatorii Youth Academy, organizatie ce deruleaza proiecte indraznete. Printre initiativele lor se numara si TEDx Iasi, o platforma locala de evenimente al carei scop principal este acela de a aduce impreuna oameni interesanti ce impartasesc idei valoroase.

La Timisoara, am incredintat dezvoltarea ShortsUP celui mai tanar membru al echipei, Doru Costica, de 22 de ani, student la Marketing, Comunicare si Relatii Publice la Universitatea de Vest. Doru a facut fundraising pentru festivalul de arta studenteasca StudentFest si e foarte activ in Organizatia Studentilor din universitatea sa, dar si in Academia Olimpica Romana, caci e absolvent de liceu cu program sportiv. Doru face parte din organizatia Generatia Responsabila, responsabila de acum si de ShortsUP Timisoara.

La Bucuresti, echipa ramane neschimbata: Razvan Crisan este fondator al Asociatiei ORICUM, si lucreaza de peste 5 ani cu tineri, autoritati nationale si internationale, companii si mass‐media, fiind un «militant fervent» pentru dezvoltarea industriilor creative in Romania. Cele mai importante proiecte anterioare ShortsUP, cu care se mandreste, sunt Filter Design Festival si GOmentorship ‐ o retea profesionala ce pune in contact tineri cu profesionisti care le pot deveni mentori.

Alina Chirvase coordoneaza comunicarea ShortsUP si se ocupă de conceptul creativ al proiectului. Absolventa a Facultatii de Litere la Universitatea din Bucuresti si a unui master in comunicare, Alina a lucrat 5 ani in televiziune ca redactor, scenarist si manager de proiecte new media la Realitatea Media. La Ogilvy Public Relations Romania a fost PR Manager. Cel mai mult ii place sa scrie.

Cristian Vasile, cunoscut in mediul online ca IGU, este creatorul mai multor proiecte: Feeder.ro, LaTrecut.ro, Igu Studio, Panoramigu sau ToySet (studio de animatie si 3D). Este implicat activ in industria online si de evenimente, oferind consultanta in multe proiecte aflate la inceput de drum.

Alexandra Safriuc este om de baza in echipa, caci e ultima responsabila de selectia filmelor si de obtinerea drepturilor de difuzare a lor. Este studenta in an terminal la UNATC si se declara o incurabila «cinema addict».

George Popa are cea mai complicata munca la Asociatia Oricum, caci se ocupa de productia evenimentelor si de relatia cu furnizorii. A terminat, la ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale, iar in prezent e in ultimul an de master in Economie Internationala si Afaceri Europene.

Diana Popescu este cea mai noua membra a echipei, ea se ocupa de relatia cu partenerii locali. Diana este in anul I la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si e pasionata de cinematografie, advertising, calatorii, moda si cultura urbana.

Echipa ShortsUP Bucuresti ar ramane la stadiul de vise frumoase daca nu ar fi ajutata, la evenimente, de cea mai inimoasa si in acelasi timp serioasa echipa de voluntari. Madalina Trusca e cea care ii coordoneaza pe: Mihaela Neagu, Andrei Dragoiu, Andreea Istrate, Andreea Varga, Ana-Maria Iordache, Tudor Ulrich, Carmen Trisnevschi, Tiberiu Nistor si Claudia Radau. Le multumim!

Mai multe scurtmetraje

Stare