Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2014 la Gradina Botanica

Ajunsa la a 6-a editie, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, evenimentul-maraton al iubitorilor de cinema in doze mici, va avea loc anul acesta pe 28 iunie, la Gradina Botanica din Bucuresti. O noapte intreaga in care scurtmetrajele premiate ale anului vor anima un colt linistit al capitalei, locul perfect pentru evadare urbana.

Afis Noaptea Lunga editia 6

La Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2014, Gradina Botanica se transforma in sala de cinema outdoor iar cerul liber si iarba verde vor fi decorul pentru cel mai mare picnic nocturn din Bucuresti: doua ecrane gonflabile, sase ore de filme scurte, muzica si jocuri. Este singura noapte din an in care spectatorii prind rasaritul de soare urmarind  povesti cinematografice alaturi de mii de cinefili. Programul evenimentului din 28 iunie aduce la un loc premiatele din marile festivaluri de film europene si americane: Oscar, Sundance, Berlin, Rotterdam International Film Festival, Aspen ShortFest sau Raindance Film Festival.

DETALII ACCES: Accesul la eveniment se face de la ora 19:00, urmand ca proiectia de filme sa inceapa de la ora 21:30. Atmosfera noptii lungi e pregatita de muzica si proiectii de la nicecream.fm, tururi ghidate prin Gradina Botanica si boardgames. Editia a 6-a Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se desfasoara sub forma unui picnic nocturn iar filmele se vor vedea stand pe iarba: spectatorii sunt sfatuiti sa vina inarmati cu paturici de picnic. Un numar limitat de paturi pentru picnic vor fi disponibile de vanzare la fata locului. Ghid de picnic nocturn.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte e organizata in fiecare vara de ShortsUP, numitorul comun al filmelor scurte si bune din toată lumea. Anul trecut, peste 2000 de spectatori s-au adunat pe iarba Gradinii Botanice din Bucuresti pentru a vedea filme scurte la evenimentul-retrospectiva Best Of ShortsUP. Imagini.

Pentru prima data, a 6-a editie Noaptea Lungaa va include o competitie internationala de scurtmetraj in care cel mai bun film va fi ales de public si rasplatit cu 1.500 EURO. Competitia ShortsUP Audience Award este sustinuta de Digi Film si include 15 productii care au fost deja validate de marile jurii internationale de la Oscar, Sundance, Berlin, Palms Springs, Clermont-Ferrand. Pe 28 iunie, scurtmetrajele anului urmeaza sa treaca si testul publicului – cel care face ca povestea cinema-ului sa continue de zeci de ani.

PROGRAMUL INTEGRAL AL FILMELOR DIN COMPETITIE

DESPRE FILMELE ROMANESTI DIN PROGRAM.

BILETELE pot fi cumparate in avans prin MyTicket si Eventim. In reteaua MyTicket plata se poate face online cu cardul iar biletele pot fi  printate acasa si prezentate direct la eveniment prin selectarea optiunii „e-voucher”.

Pret PRESALE: 22 mai – 1 iunie: 30 LEI
2 iunie – 27 iunie – 35 LEI
Se pot cumpara bilete si in seara evenimentului, la Gradina Botanica, in limita locurilor disponibile, la pretul de 40 LEI.

Mai multe modalitati de achizitionare a biletelor. 

VREME

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este un eveniment in aer liber, supus starii vremii. In cazul in care vremea va impiedica buna desfasurare a evenimentului la Gradina Botanica, acesta va fi reprogramat pentru sambata, 5 iulie, astfel incat o parte cat mai mare dintre cei care vor sa participe sa poata bucura de filmele din program, in cele mai bune conditii.

PROGRAMUL FILMELOR la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. 

Parteneri media: Digi 24, Ca’n Filme, GQ, Glamour, Cinemagia, Sapte Seri, Realitatea.net, Decat o Revista, Vice, Posmodern, Ziarul Ring, Times New Roman, 121.ro, Urban.ro, Revista Descopera, Sub25, Iqads, Ziarul Metropolis.

Partener de monitorizare: Media Image

Partener al Competitiei ShortsUP Audience Award: DigiFilm

Gradina Botanica se va mentine curata cu ajutorul echipei ROSAL. Multumim mult pentru sprijin! 🙂

Mai multe scurtmetraje

Stare