Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012

O data pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi vazute si la Bucuresti. De cele mai multe ori in premiera sau in proiectie unica in Romania, filmele scurte, bune si recente ale lumii isi dau intalnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute. O noapte  in care covorul rosu e mai scurt, in acord cu filmele: TRAILER.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte editia a 4-a se va defasura la nou lansata Biblioteca Nationala a Romaniei, outdoor. Competitia dintotdeauna dintre filme si carti va cunoaste o scadere “dramatica” pe 23 iunie, cand are loc evenimentul. Filmele scurte proiectate afara vor fi privite admirativ de la ferestrele bibliotecii de milioanele de volume.

Unul dintre filmele-vedeta ale programului, Plimbarea de dimineata (r. Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a castigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance si a fost nominalizat la Oscar. Un newyorkez intalneste o gaina pe strazile metropolei: care dintre cei doi se va dovedi “mai urban” si “mai cool”? Animatia e bazata pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI.

Cu o selectie din ce in ce mai precisa care include numai filme premiate sau nominalizate in marile competitii de film mondiale, maratonul va testa rezistenta cinefililor pana la ora cinci dimineata. Evenimentul incepe cu un concert live THE MONO JACKS si va fi animat de mapping si de un loc de joaca activat in special inainte de filme si in pauze.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte sunt puse in vanzare prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau la eveniment, la pretul de 40 de lei. ShortsUP, brandul scurtmetrajelor valoroase, e organizat de ORICUM in parteneriat cu Feeder.ro. Noutati, trailere si fotografii gasiti si pe pagina noastra de facebook.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte ajunge anul acesta la mai multi cinefili din Romania. Proiectia de la Bucuresti se va tine simultan si la Timisoara, Cluj, Brasov si Sibiu. In tara, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc astfel: Timisoara – in Gradina de Vara de la Filarmonica, Cluj – in cladirea Casino-ului din Parcul Central, Brasov – la Centrul Cultural Reduta, Sibiu – la Teatrul Gong.

Despre filmele romanesti din program.

Despre filmul interactiv.

Despre cele mai importante filme din program.

Mai multe scurtmetraje

Stare