Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012, la Biblioteca Nationala a Romaniei

O data pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi vazute si la Bucuresti. De cele mai multe ori in premiera sau in proiectie unica in Romania, filmele scurte, bune si recente ale lumii isi dau intalnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte editia a 4-a se va defasura la nou lansata Biblioteca Nationala a Romaniei, outdoor. Competitia dintotdeauna dintre filme si carti va cunoaste o scadere “dramatica” pe 16 iunie, cand are loc evenimentul. Filmele scurte proiectate afara vor fi privite admirativ de la ferestrele bibliotecii de milioanele de volume. 🙂 SPOT VIDEO.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012

Unul dintre filmele-vedeta ale programului, Plimbarea de dimineata (r. Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a castigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance si a fost nominalizat la Oscar. Un newyorkez intalneste o gaina pe strazile metropolei: care dintre cei doi se va dovedi “mai urban” si “mai cool”? Animatia e bazata pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster.

Cu o selectie din ce in ce mai precisa care include numai filme premiate sau nominalizate in marile competitii de film mondiale, maratonul va testa rezistenta cinefililor pana la ora cinci dimineata. Evenimentul va incepe cu un concert live al unei cunoscute trupe romanesti si va fi animat de proiectii pe cladirea Bibliotecii Nationale, de live cooking si expozitii.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte sunt puse in vanzare prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau la eveniment, la pretul de 40 de lei. ShortsUP, brandul scurtmetrajelor valoroase, e organizat de ORICUM in parteneriat cu Feeder.ro. Noutati, trailere si fotografii gasiti si pe pagina noastra de facebook.

More shortfilms

Mood

Dupa ShortsUP via Londra

Liftul (r. Marc Isaacs) si Viespea (r. Andrea Arnold) au fost cele mai populare filme la ShortsUP via Londra de…