ShortsUP Street Fashion

Vineri, 25 noiembrie, de la 20.00, la Sala Dalles din capitala are loc editia ShortsUP de noiembrie, “Street Fashion”. Scurtmetraje premiate in marile festivaluri ale lumii vor vorbi, uneori subtil, alteori direct, despre moda sau stil. Trailerul evenimentului:

E dificil sa gasesti echilibrul intre haute-couture si ce porti pe strada. Selectat anul acesta in programul Panorama de la Berlinale, De ce, doamna / Warum Madame Warum (regia Michael Bidner, John Edward Heys, Germania, 2011) prezinta un personaj excentric care se plimba pe strazile Berlinului mancand ostentativ crenvursti. Este strada podiumul nostru?

Masura moderna / By Modern Measure (r. Matthew Lessner, SUA, 2006), realizat in stilul Noului Val Francez, ironizeaza influenta exagerata a culturii pop asupra a doi tineri americani. A obtinut, intre altele, mentiune la Sundance Film Festival.

Gratis pentru fete/ C’est gratuit pour les filles (r. Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Franta, 2009), care a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la premiile Cesar in 2010, o are in centru pe Laetitia. Hairstilista in devenire, inainte de examenul final merge la o petrecere care ii va schimba radical viitorul. Filmul a mai obtinut o mentiune speciala a juriului la festivalul Clermont-Ferrand in 2010 si Reveletion Prize la festivalul din Brest in 2009.

In animatia Haina il face pe om / It’s What You Wear (r. Jayro Bustamante, Franta, 2006), selectata in mai multe festivaluri importante, un manechin dintr-o vitrina ajunge sa creada ca va fi tratat ca un om obisnuit daca ar purta ce trebuie… Doar hainele fac diferenta?

Omul perfect / Det perfekte menneske (r. Jørgen Leth, Danemarca, 1967), regizat de cunoscutul documentarist danez Jørgen Leth este “o comedie serioasa” despre ciocnirea dintre imaginatie si realitate. Pornind de la acest scurtmetraj, Lars von Trier i-a propus lui Leth sa faca impreuna un experiment ce avea sa se finalizeze cu omniubusul “The Five Obstructions” (2003).

Film Selectorul de la ShortsUP, Alexandra Safriuc, mai adauga un argument la descrierile de mai sus: “Mi-a placut foarte mult ideea echipei din Bangkok prezenta la Bienala de Arhitectura din Venetia: modul in care ne imbracam influenteaza arhitectura spatiului. Fiecare dintre noi poate sa faca strada pe care trece sau locul in care sta mai frumoase doar prin prezenta. Nu trebuie sa atragem atentia, ci doar sa fim in armonie cu spatiul din care facem parte. Iar filmele de la Street Fashion si personajele care “defileaza” in ele vor fi, sper, in armonie cu spectatorii de la Sala Dalles, pe 25 noiembrie.”

Pe langa scurtmetraje, evenimentul va include o instalatie cu fotografii de street fashion local si international, Young Romanian Designers Expo, adica mini-expozitii ce surprind spiritul urban al Bucurestiului, precum si Live Make Up Area.

Biletele pot fi cumparate de la intrare la pretul de 20 de lei. Accesul include participarea la toate formele de arta contemporana din cadrul evenimentului ShortsUP Street Fashion.

Mai multe scurtmetraje

Stare