„Me, my gypsy family and Woody Allen” la MTR

Sambata aceasta, la 12.00, in cadrul Turneului Anul European al Voluntariatului, Cluburile de Film One World, un proiect marca ORICUM, organizeaza o proiectie speciala a filmului „Me, my gypsy family and Woody Allen”. Evenimentul are loc in una dintre salile Muzeului Taranului Roman.

Documentarul a fost realizat de Laura Halilovic, o tanara italianca de 19 ani, şi a castigat premiul UCCA la Festivalul de Film Bellaria. Productia,  filmata cu o camera de amatori, prezinta istoria familiei Laurei, care a plecat din Bosnia si Herzegovina la sfarsitul anilor ’70, imigrand in Italia. Familia calatoreste si azi in caravane, iar reactiile celor pe care-i intalnesc in drum nu sunt greu de ghicit.

OWFCFilmul ofera o imagine colorata si amuzanta a comunitatii rrome, prezentandu-i traditiile din perspectiva optimista a unei adolescente ce viseaza sa devina regizor. Numai daca i-ar raspunde Woody Allen la scrisori…

Dupa proiectie are loc o discutie cu Adrian Furtuna (Policy Center for Roma Minorities), Daniela Tarnovschi (Fundaria Soros) si alti invitati.

Adrian Furtuna este sociolog, fiind specializata in cultura romilor si a reprezentarilor sale sociale. Timp de trei ani a lucrat pentru organizatia Amare Rromentza, unde a produs un film documentar despre deportarile din Romania catre Transnistria in al Doilea Razboi Mondial. In cadrul organizatiei, Adrian gestionează proiecte legate de educatia copiilor romi si neromi din ghetourile din Bucuresti.

Intrarea este libera, echipa Cluburilor de Film One World va asteapta sambata de la 12.00 la MTR!

Evenimentul pe Facebook.

Mai multe scurtmetraje

Stare