Marele Picnic revine cu ediția 4, la Grădina Botanică București

Un weekend cu filme scurte sub cer de vară, la Grădina Botanică București

An de an, în plină vară, orașul păstrează o insulă de evadare: loc de întâlnire pentru cinefili, pajiște întinsă pentru iubitori de natură, spațiu deschis pentru întâlniri neîntâmplătoare. Sâmbătă și duminică, pe 29 și 30 iulie, Grădina Botanică București găzduiește, pentru al 4-lea an consecutiv, Marele Picnic ShortsUP, evenimentul care aduce scurtmetrajele premiate sub cerul liber, într-un weekend lung, cât o vacanță.

fffinal_Marele Picnic_4

Magia pornește de la ecranul gonflabil ancorat printre copaci, pentru a crea sala de cinema preferată a sezonului de vară. Două selecții diferite de filme scurte, proiectate sâmbătă și duminică, după lăsarea serii, vor aduce la viață poveștile prezentului. Scurtmetraje adunate din toate colțurile lumii, despre oameni care schimbă lumea, despre libertate și evadare, despre lumi posibile.

IMPORTANT în cazul în care vremea nu permite buna desfășurare a evenimentului în aer liber, acesta va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august. Toate biletele cumpărate pentru weekendul 29-30 iulie vor fi valide și în weekendul 5-6 august.

Programul filmelor: poate fi consultat aici.

Ce faci la picnic pe lângă filme?  Află aici.

Cine cântă în prima zi de eveniment?  Află aici.

Reguli de acces la Marele Picnic: Marele Picnic este ediția de vară a  festivalului ShortsUP.

  • NU este permis accesul cu mâncare și băutură din exteriorul zonei de eveniment, va exista în Grădina un food court cu bucătării urbane. Află ce punem în coșul de picnic de aici.
  • NU este permis accesul cu animale de companie în Grădina Botanică, pentru a proteja speciile de plante
  • NU este permis fumatul pe pajiștea de proiecție a filmelor. Fumatul este permis DOAR în zonele special amenajate

Accesul pentru copii: Copiii sub 12 ani au acces gratuit la picnic, însă filmele, ce vor rula după ora 21.30, pot fi urmărite de copiii până în 12 ani DOAR cu acordul părinților.

Ca în fiecare an, Marele Picnic va aduce la viață Grădina Botanică prin film, muzică, arte multimedia, jocuri și ateliere interactive, plus un food-court cu bucătării urbane și experiențe gastronomice inedite. Cei curioși să descopere nenumăratele mistere ale grădinii o pot face printr-un tur ghidat, organizat în parteneriat cu voluntarii asociației Team Work. Cele mai frumoase colțuri verzi ale grădinii vor fi puse în valoare de un video-mapping, dar și de o instalație interactivă activate cu senzori tactili și vizuali, un concert de jazz, ateliere de gătit pentru copii și multă mișcare în aer liber. Anul acesta partenerul principal al evenimentului este Kaufland România.

picnic atm

Marele Picnic are loc în sectorul denumit Grădina Italiană, cea mai întinsă și primitoare pajiște a Grădinii Botanice. Accesul publicului în spațiul evenimentului se face de la ora 18.00 iar filmele vor rula sâmbătă și duminică, după lăsarea serii, între 21.30 și 23.30. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, spectatorii sunt sfătuiți să vină pregătiți cu pături și echipament de picnic. În cazul în care vremea capricioasă nu va permite buna desfășurare a evenimentului, acesta va fi reprogramat, în weekendul imediat următor, pe 5 și 6 august.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile. Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro.

Marele Picnic ShortsUP este un proiect finanțat în cadrul programului ”București – Oraș Participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București. 

Marele Picnic ShortsUP este un eveniment găzduit de Universitatea București și Grădina Botanică ”Dimitrie Brândza”. Livrat de FAN Courier. Prezentat de Kaufland România. Cu sprijinul: Silva și Groupama Asigurări.

Mai multe scurtmetraje

Stare