Marele Picnic la Gradina Botanica

Scurtmetraje pe iarba, la Gradina Botanica din Bucuresti

In  plina vara, scurtmetrajele lumii parasesc salile de cinema si spatiile conventionale de proiectie pentru a se instala comod sub cerul liber. Sambata, pe 13 iulie, de la ora 20:00, Gradina Botanica din Bucuresti devine o insula de evadare urbana in care filmele scurte dau tonul atmosferei de vacanta.

Marele Picnic e un eveniment-retrospectiva cu scurtmetrajele care au strans cele mai multe aplauze din partea publicului ShortsUP in ultimii patru ani. Voi le veti savura intinsi pe iarba, la racoare, intr-un colt ferit de aglomeratia Bucurestiului. Va fi un adevarat picnic urban cu tururi ghidate pe aleile gradinii, jocuri si gustari fresh pregatite cu grija de FruFru.

Poster Marele Picnic SUP

Filmele din program sunt comedii lejere, romance-uri idilice si fantezii cu dor de duca ce vor prinde viata pe un ecran gonflabil, dupa apus de soare. Animatia Pe Muchia Destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) vine la Marele Picnic dupa ce a starnit hohote de ras la Weekendul Comediei Scurte, cu o poveste despre sacrificiile facute in numele prieteniei. Comedia franceza Paul Rondin est… Paul Rondin (r. Frédérick Vin, Franta, 2008) are in prim plan un erou ce porneste in cautarea jumatatii dar se impotmoleste intr-un obstacol major: nu-si poate ascunde defectul profesional care-l face total diferit de ceilalti. Dragoste la prima vedere (r. Michael Davies, Marea Britanie, 2010)  e un scurtmetraj amuzant despre fluturi in stomac si sentimentele traite o data in viata care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest si premiul juriului la Raindance Film Festival.

Programul integral al evenimentului e disponibil AICI.

Facebook Event

––

Biletele pentru ShortsUP Marele Picnic pot fi cumparate in avans prin MyTicket si Eventim la pretul de 20 de lei sau in seara evenimentului la pretul de 25 de lei.

MyTicket – online aici sau direct din reteaua Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului și librariile Mihai Eminescu.
Eventim – online aici sau direct din librăriile Carturesti, magazinele Domo, Germanos, magazinul Muzica, Orange Shop, Sala Palatului, magazinele Vodafone, Unirea Shopping Center (Aripa Calarasi), Humanitas, Carrefour Feeria.

Proiectia va avea loc in sectorul denumit ”Gradina Italiana” iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe langa Facultatea de Biologie. Spectatorii sunt rugati sa vina ”inarmati” cu echipamentul necesar unui picnic cimematografic : paturici pentru iarba, pofta de poveste si stare de vacanta.
––

Marele Picnic ShortsUP e o idee adusa la viata cu sprijinul Universitatea Bucuresti si Gradina Botanica Bucuresti. Multumim pentru deschidere!

Evenimentul incheie acest sezon cu proiectia celor mai populare scurtmetraje difuzate la ShortsUP din 2008 pana in 2013. Daca la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte selectia a fost facuta de marile jurii intenationale ale lumii, pe  13 iulie publicul e cel care a ales, de-a lungul ultimilor patru ani, prin aplauze, zambete si emotii la unison. Evenimentele tematice ShortsUP revin din toamna.

Daca vremea o va permite, proiectia ShortsUP va rula in aer liber conform programului stabilit – în cazul în care vremea va împiedica derularea normala a evenimentului, acesta va fi reprogramat pentru weekendul ce urmeaza, in data de 20 iulie.

Mai multe scurtmetraje

Stare