It Kills: marele câștigător în competiția de scurtmetraj Illy issimo

În luna septembrie, împreună cu Illy issimo am lansat competiția de filme scurte online Illy issimo Intense Shorts. Provocarea a fost să găsim cele mai intense povești spuse în doar 3 minute.

Am descoperit că există o sumedenie de pasionați ai filmului scurt, care știu să se joace cu ideile pe cameră. Au fost 16 filme alese în cursa finală, care au fost votate de publicul larg și de juriul specializat, format din Tudor Jurgiu, tânăr regizor român, Alexandra Safriuc, selecționer de film ShortsUP și Lavinia Văduva, reprezentat Illy issimo.

it kills

Cât de bine poți să spui o poveste când ai doar 3 minute la dispoziție? Destul de bine, au demonstrat-o toate filmele înscrise în competiție. Producțiile au vorbit despre  familie, relații, împlinire și dezamăgire, lumea digitală, iubire, viață și moarte – tot ce contează astăzi, pentru noi, redus la esență în câteva minute. Emoția adevărată acționează rapid și sincer – de asta ne-au convins filmele din concurs.

Am ales un câștigător care a excelat la capitolul inovație vizuală și poveste. Următoarele două filme de pe shortlist vor fi difuzate în curând la ShortsUP!  Felicitări finaliștilor. La cât mai multe filme bune! Noi așteptăm cu entuziasm următoarea ediție a competiției Illy issimo. Între timp, filmele pot fi văzute mai jos.

Marele premiu – 1000 EURO

It Kills  (r. Ionut Scurtiu/Eva Todica, România, 2014). Filmul urmărește relația unei fete cu imaginea de sine.

Mențiune specială și proiecție la următorul eveniment ShortsUP

M!au  (r. Andra Avram/Stefan Patrascu/Roland Tarus, România, 2014). Scenariul unui thriller e cât pe ce să prindă viață în realitate, iar pisicile sunt din nou de vină.

Camerakiri (r. Ligia Prodan, Elena Borcea, Victor Cioaba). Ritualul japonez „harakiri” transpus în lumea digitală.

Mai multe scurtmetraje

Stare