Lenea, pacatul preferat al bucurestenilor

O atmosfera urban-cool a fost sambata seara la ShortsUP. Pacatosi din toate colturile Bucurestiului, uniti de dorinta de a vedea scurtmetraje despre avari, trufasi, desfranati, si maniosi, au venit in numar mare la Atelierul de Productie, un spatiu de arta contemporana amenajat intr-o fosta hala industriala. Filmele au fost poiectate concomitent pe patru ecrane, in doua sali de proiectie.

ShortsUP Pacate Capitale

ShortsUP Pacate Capitale

900 de iubitori de scurtmetraje au intrat printr-o perdea de fum direct in “Purgatoriu”, unde ii astepta singura sansa de salvare prin marturisirea pacatelor capitale “preferate”. Un inger si un demon le dadeau curaj sa-si spuna pacatele, in timp ce un mag le testa lacomia, indemnandu-i sa scormoneasca in cutii misterioase. Spatiul underground al Atelierului a fost colorat de lucrarile Alexandrei Albu si de decorurile realizate de Florina Isai si a fost impartit pe zone, pentru fiecare dintre cele 7 pacate.

Expo Alexandra Albu

ShortsUP Pacate Capitale

Dupa o atenta prelucrare a chestionarelor completate de cei prezenti, s-a realizat un top 3 al pacatelor capitale preferate de bucuresteni, dar si de expatii din capitala amatori de scurtmetraje “nocturne”. Cele mai practicate pacate au fost, in ordinea voturilor, lenea, desfraul si mania.

ShortsUP Pacate Capitale

Filmele s-au ridicat la inaltimea asteptarilor, daca ar fi sa judecam dupa aplauzele care insoteau genericul final si dupa hohotele de ras starnite de unele dintre scurtmetraje. S-a detasat, destul de vizibil, “Il Suplente” (r. Andrea Jublin), nominalizatul la Oscar caruia publicul i-a acordat premiul de popularitate.

ShortsUP Pacate Capitale

Urmatorul eveniment ShortsUP din Bucuresti va avea loc la mijlocul lunii noiembrie.

ShortsUP Pacate Capitale

ShortsUP Pacate Capitale

Foto: Anamaria Dascalu

Mai multe scurtmetraje

Stare